"Адем Јашари" на Тргу кнеза Лазара

У близини места где је почео да се гради Трг кнеза Лазара у северној Митровици јутрос је освануо натпис Трг Адема Јашарија. Албанци који су га поставили кажу да на тај начин, преко институција, желе да спрече грађење Трга кнеза Лазара.

Србија 10.07.2014 | 10:55
"Адем Јашари" на Тргу кнеза Лазара

 

У насељу Бошњачка махала, у северном делу Косовске Митровице, постављена је жардињера на којој је истакнута застава Албаније и постављен натпис Трг Адема Јашарија, јавља извештач РТС-а.

Жардињера је постављена ноћас на једној од раскрсница у етнички мешовитом насељу Косовске Митровице.

Жардињера је постављена дан пошто је са северне стране главног моста почела градња Трга кнеза Лазара.

Приштински електронски медији су објавили да су жардињеру поставили Албанци у северном делу града.
"Желимо да сензибилишемо институције у земљи да предузму хитну акцију против изградње Трга "цара Лазара" и блокаде пута на мосту коју су поставили Срби.

Немамо намеру да блокирамо путне правце, и да затежемо ионако крхку ситуацију", рекли су албански житељи Бошањчке махале.

Медији на албанском језику преносе да ако радови на Тргу кнеза Лазара не буду обустављени, онда ће на више локација у северном делу Митровице Албанци прогласити нове тргове, у насељима где су већина.

Извор: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ненад

10.07.2014 10:10

Католички генерали су наводили Шиптаре из Каспијског басена на територију данашње Албанија и Космета, да Срби немају излаз на море. Касније је Ватикан Исламизирао Шиптаре и под најстрашнијим злочинима преводио Србе у Шиптате. По злу јечувена Шиптарска песма „Шоте мори шоте“ када Шиптари вежу жицом српску децу око стога сена и запале сено. НАТО (Читјај: Католички земаљски пакао је 1999 бацао нуклеарне бомбе да истера Србе са Космета. Терористи: Тачи, Харадинај и Сури су живим Србима вадили органе по налогу Ватикана. Морамо укинути овај модел власти и поствити једног Високог представника да управља са нама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

10.07.2014 17:26

Ватикан исламизирао сиптаре .То је логика.Не окреце се земља око сунца него се сунце окреце око србије.

ОДГОВОРИТЕ