"Adem Jašari" na Trgu kneza Lazara

U blizini mesta gde je počeo da se gradi Trg kneza Lazara u severnoj Mitrovici jutros je osvanuo natpis Trg Adema Jašarija. Albanci koji su ga postavili kažu da na taj način, preko institucija, žele da spreče građenje Trga kneza Lazara.

Srbija 10.07.2014 | 10:55
"Adem Jašari" na Trgu kneza Lazara

 

U naselju Bošnjačka mahala, u severnom delu Kosovske Mitrovice, postavljena je žardinjera na kojoj je istaknuta zastava Albanije i postavljen natpis Trg Adema Jašarija, javlja izveštač RTS-a.

Žardinjera je postavljena noćas na jednoj od raskrsnica u etnički mešovitom naselju Kosovske Mitrovice.

Žardinjera je postavljena dan pošto je sa severne strane glavnog mosta počela gradnja Trga kneza Lazara.

Prištinski elektronski mediji su objavili da su žardinjeru postavili Albanci u severnom delu grada.
"Želimo da senzibilišemo institucije u zemlji da preduzmu hitnu akciju protiv izgradnje Trga "cara Lazara" i blokade puta na mostu koju su postavili Srbi.

Nemamo nameru da blokiramo putne pravce, i da zatežemo ionako krhku situaciju", rekli su albanski žitelji Bošanjčke mahale.

Mediji na albanskom jeziku prenose da ako radovi na Trgu kneza Lazara ne budu obustavljeni, onda će na više lokacija u severnom delu Mitrovice Albanci proglasiti nove trgove, u naseljima gde su većina.

Izvor: RTS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nenad

10.07.2014 10:10

Katolički generali su navodili Šiptare iz Kaspijskog basena na teritoriju današnje Albanija i Kosmeta, da Srbi nemaju izlaz na more. Kasnije je Vatikan Islamizirao Šiptare i pod najstrašnijim zločinima prevodio Srbe u Šiptate. Po zlu ječuvena Šiptarska pesma „Šote mori šote“ kada Šiptari vežu žicom srpsku decu oko stoga sena i zapale seno. NATO (Čitjaj: Katolički zemaljski pakao je 1999 bacao nuklearne bombe da istera Srbe sa Kosmeta. Teroristi: Tači, Haradinaj i Suri su živim Srbima vadili organe po nalogu Vatikana. Moramo ukinuti ovaj model vlasti i postviti jednog Visokog predstavnika da upravlja sa nama!

ODGOVORITE
Name

md

10.07.2014 17:26

Vatikan islamizirao siptare .To je logika.Ne okrece se zemlja oko sunca nego se sunce okrece oko srbije.

ODGOVORITE