Потписан уговор за изградњу "Јужног тока"

Компаније "Јужни ток Србија" и "Центар гас" из Русије потписале су у Београду уговор о изградњи дионице магистралног гасовода "Јужни ток" кроз Србију, вриједан око 2,1 милијарди евра.

Србија 08.07.2014 | 22:17
Потписан уговор за изградњу "Јужног тока"

Уговор су у згради компаније "Србијагас" потписали директори "Јужног тока Србија" Душан Бајатовић и Александар Сиромјатин са генералним директором "Центар гаса" Станиславом Аникејевим.

Потписници уговора поручили су да је ово историјски дан за српску енергетику и да ће први гас потећи "Јужним током" кроз Србију до краја 2016. године, како је и планирано, преносе београдски медији.

"Центар гас" побиједио је на тендеру који је компанија "Јужни ток Србија" расписала за извођача радова на српској дионици тог гасовода, која ће, како је речено након потписивања, бити рађена по најбољим међународним стандардима.

Бајатовић је послије церемоније потписивања уговора посебно захвалио предсједнику Руске Фередације Владимиру Путину и премијеру Србије Александру Вучићу, који су, како је рекао, помогли да се ријеше нека отворена питања, што је омогућило потписивање овог уговора.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Спасоје

09.07.2014 16:10

Хвала Богу да је на крају потписан изузетно важан уговор о "Јужном току"за Србију. Сада се треба фокусирати на изградњи тог гасоводо, који ће бити изузетно добар и за Републику Српску!

ОДГОВОРИТЕ