Аутомобил од 2,5 милиона евра добио власника у Загребу

Један од најскупљих и најређих супераутомобила на свијету, либански Лyкан Хyперспорт, одскора се вози и хрватским путевима.

Регион 08.07.2014 | 21:17
Аутомобил од 2,5 милиона евра добио власника у Загребу

Лyкан Хyперспорт који је произведен у само седам примјерака, фотографисан је на улицама хрватског главног града. Осим што самом својом појавом привлачи пажњу љубитеља аутомобила, посебну сензацију изазива то што носи загребачке регистарске ознаке, преноси Б92.

Аутомобил производи блискоисточна компанија W Моторс. Унутрашњост је пресвучена кожом која је прошивена златним концем, док су у систем ЛЕД осветљења уграђени дијаманти.

Лyкан Хyперспорт добија погон од 3.7 литарског централно постављеног шестоцилиндричног мотора са два турбо пуњача. У стању је да развије 750 кс и максимални обртни момент од 1.000 Нм, а према тврдњама произвођача, аутомобил из мјеста до 100 км/х стиже за 2,8 с, док његова максимална брзина износи 395 км/х.

Како сазнаје портал 24сата.хр, аутомобил има преносне регистарске таблице, које припадају фирми Римац Аутомобили, познатој по електричном супераутомобилу Цонцепт Оне.

Новинари су зато питали власника ове компаније, Мату Римца, да ли Лyкан Хyперспорт у његовом власништву.

"Ха, ха, немам ја толико новца да бих га купио. Није мој. Али да, Лyкан се налази код нас у фирми. Нажалост, о пројектима и прототиповима на којима радимо за друге компаније не смијем говорити", био је загонетан Римац, који није рекао је ли он возио Лyкан Хyперспорт.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милан БЛ

08.07.2014 23:05

И ста кад наидје неки баја са ХyперYугом суперспорт па га "опали"? Оде 2.5 миље...

ОДГОВОРИТЕ