7 лаких навика које су добре за вас

Гужва на путу до посла може вас изнервирати још и пре него што напустите кућу. И многе друге свакодневне ствари утичу на ваше расположење и здравље. Зато покушајте у своју рутину да уградите следеће навике како бисте себи олакшали живот.

Здравље 05.07.2014 | 10:10
7 лаких навика које су добре за вас

1) ДУБОКО УДАХНИТЕ ПЕТ ПУТА ПРЕ НЕГО ШТО ЗАПОЧНЕТЕ ДАН - Нека вам постане пракса да да пре него што изађете из куће дубоко удахнете и издахнете пет пута. Ово помаже у ублажавању стреса, који доприноси или изазива 90 одсто болести.

2) УЗИМАЈТЕ ДОДАТКЕ ИСХРАНИ КАДА ПЕРЕТЕ ЗУБЕ - Ако често заборавите да узмете витамине, држите их у купатилу поред четкице за зубе и осигурајте се да ћете их сваки пут видети и сетити се. Исто урадите и са лековима које морате да пијете редовно.

3) СПРЕМИТЕ СВОЈУ НАЈЛЕПШУ ОДЕЋУ ЗА ВЕЖБАЊЕ - Када идете на вежбање, носите одећу у којој се осећате добро. Избегавајте превелике мајице и шорцеве и нађите одећу у којој ваше тело изгледа лепо а која је прикладана за вежбе које обављате. Спремите ту одећу ноћ пре како бисте били додатно мотивисани да идете у теретану када је видите.

4) НАЂИТЕ „СВОЈЕ“ МЕСТО У ТЕРЕТАНИ - Можда је то место са којег најбоље чујете инструктора или место са којег се најбоље види остатак теретане. Веома је важно да се осећате пријатно на месту на којем вежбате.

5) ПОПИЈТЕ ШОЉУ КАКАОА СВАКОГ ЈУТРА - Уместо да ујутру попијете кафу, попијте какао.Тако ћете унети потребну количину кофеина, а учинићете сваког дана нешто добро за своје срце. Флавоноли који се налазе у какау имају антиоксидантско дејство и побољшавају проток крви у мозгу и срцу.

6) УСТАНИТЕ СВАКИ ПУТ КАД ЗАЗВОНИ ТЕЛЕФОН - Када вам телефон зазвони, устаните и причајте стојећи. Предуго седење (30 до 60 минута) покреће велики број реакција које драматично смањују сагоревање калорија. Седење се повезује и са повећаним ризиком од кардиоваскуларних болести и са гојењем.

7) КОРИСТИТЕ КОНАЦ ЗА ЗУБЕ ПОД ТУШЕМ - Ако конац будете користили под тушем, чешће ћете га користити. Кад већ чистите тело, сетићете се и да очистите уста.

Коментари / 0

Оставите коментар