7 lakih navika koje su dobre za vas

Gužva na putu do posla može vas iznervirati još i pre nego što napustite kuću. I mnoge druge svakodnevne stvari utiču na vaše raspoloženje i zdravlje. Zato pokušajte u svoju rutinu da ugradite sledeće navike kako biste sebi olakšali život.

Zdravlje 05.07.2014 | 10:10
7 lakih navika koje su dobre za vas

1) DUBOKO UDAHNITE PET PUTA PRE NEGO ŠTO ZAPOČNETE DAN - Neka vam postane praksa da da pre nego što izađete iz kuće duboko udahnete i izdahnete pet puta. Ovo pomaže u ublažavanju stresa, koji doprinosi ili izaziva 90 odsto bolesti.

2) UZIMAJTE DODATKE ISHRANI KADA PERETE ZUBE - Ako često zaboravite da uzmete vitamine, držite ih u kupatilu pored četkice za zube i osigurajte se da ćete ih svaki put videti i setiti se. Isto uradite i sa lekovima koje morate da pijete redovno.

3) SPREMITE SVOJU NAJLEPŠU ODEĆU ZA VEŽBANJE - Kada idete na vežbanje, nosite odeću u kojoj se osećate dobro. Izbegavajte prevelike majice i šorceve i nađite odeću u kojoj vaše telo izgleda lepo a koja je prikladana za vežbe koje obavljate. Spremite tu odeću noć pre kako biste bili dodatno motivisani da idete u teretanu kada je vidite.

4) NAĐITE „SVOJE“ MESTO U TERETANI - Možda je to mesto sa kojeg najbolje čujete instruktora ili mesto sa kojeg se najbolje vidi ostatak teretane. Veoma je važno da se osećate prijatno na mestu na kojem vežbate.

5) POPIJTE ŠOLJU KAKAOA SVAKOG JUTRA - Umesto da ujutru popijete kafu, popijte kakao.Tako ćete uneti potrebnu količinu kofeina, a učinićete svakog dana nešto dobro za svoje srce. Flavonoli koji se nalaze u kakau imaju antioksidantsko dejstvo i poboljšavaju protok krvi u mozgu i srcu.

6) USTANITE SVAKI PUT KAD ZAZVONI TELEFON - Kada vam telefon zazvoni, ustanite i pričajte stojeći. Predugo sedenje (30 do 60 minuta) pokreće veliki broj reakcija koje dramatično smanjuju sagorevanje kalorija. Sedenje se povezuje i sa povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i sa gojenjem.

7) KORISTITE KONAC ZA ZUBE POD TUŠEM - Ako konac budete koristili pod tušem, češće ćete ga koristiti. Kad već čistite telo, setićete se i da očistite usta.

Komentari / 0

Ostavite komentar