“Хало, полиција, напали ме ванземаљци”

Неозбиљне пријаве које запримају полицајци у БиХ иду до те мјере да се грађани жале чак и на духове те ванземаљце!

Република Српска 04.07.2014 | 22:56
“Хало, полиција, напали ме ванземаљци”

Тако нам је Александра Симојловић, портпарол ЦЈБ Бијељина, потврдила да грађани зову “122” да би тражили број Ауто-мото савеза РС, ватрогасаца и Службе хитне помоћи, али је било и много необичнијих захтјева.

"Полицијској станици Бијељина је једно јутро око седам часова од стране грађанина пријављено да се у лифту зграде налази змија. Такође, једном нам је пријављено да се у стану налази слијепи миш и затражено је да полиција дође", присјећа се Симојловићева.

Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука, наводи да их грађани позивају чак и са питањем: "Можете ли ми позвати такси, немам на рачуну?"

"Питају и: 'Можете ли ми допунити рачун за телефон', 'Хоћеш ли ми бити дечко?" Био је и позив грађанина који је рекао: 'Желим мало да причам са Вама, јер немам шта да радим ноћас. Дјеца су позивала да пријаве родитеље, јер им не дају џепарац да изађу у град", наглашава Маркановићева.

Испричала нам је Марија Матић, портпарол ЦЈБ Приједор, да су им се грађани, између осталог, жалили да им смета јер "цури вода из комшијиног стана".

"Запримљен је и позив у којем грађанин каже да је недјеља, да нико у Дому здравља не ради, 'а тамо се помјерају стално завјесе', због чега је од полиције тражено да провјере ко то ради. Један грађанин је рекао да га прате, да не смије ходати и од полиције је тражио да дођу да га уплаше ротацијом. Био је и позив грађанина који је рекао да 'у сусједном стану смрди', због чега не може живјети у згради па је тражио од полиције да уради нешто", наводи Матићева.

У рубрику "вјеровали или не" могли би бити сврстани примјери које памте припадници Полиције Брчко дистрикта, а један од необичних захтјева је и позив грађанина који је тражио да авион буде преусмјерен како не би летио изнад његове куће, или гдје један човјек тражи да буде уклоњен пијевац, "јер не може од њега спавати".

Жалио се брчанским полицајцима и човјек који је, како је испричао, "посумњао да му у кућу кроз кључаоницу улазе лопови и краду ствари". Осим тога, позвао је полицајце и један Брчак и затражио од њих да уклоне духове, јер га "нападају", а морбидан је и случај гдје је особа нашла миша испред врата и позвала полицајце, пошто сумња да јој неко "баца чини".

Халид Емкић, портпарол Полиције Брчко дистрикта, испричао нам је да њихови припадници по пријави на лице мјеста морају да оду у року од максимално 10, 15 или 30 минута, што зависи од дијела дистрикта из којег дојава долази.

"Грађани и треба да позову полицију када им је потребна помоћ, али је неопходно да воде рачуна о нашој надлежности", наглашава Емкић.

Он нам је потврдио да је од брчанске полиције један старац затражио да интервенишу, јер старица, његова супруга, није жељела секс.

Муж је и добојској полицији пријављивао супругу да не прихвата сексуалне односе, потврђено нам је из ЦЈБ Добој.

"Један грађанин пријавио је да му је кокошка отишла у комшијин кокошињац и тражи да је полиција врати. Нису ријетке пријаве да 'ванземаљци копају тунеле испод куће пријавитеља', да 'некакве сподобе' наоружане опкољавају кућу, да духови ходају по крову и инсистирају да полиција с псима трагачима пронађе духове", наводи Љерка Станимировић, портпарол ЦЈБ Добој.

Необичне позиве неријетко биљеже и припадници МУП-а Средњобосанског кантона, чији портпарол Русмир Прохан истиче да се дешавало да грађани телефоном пуштају музику дежурним полицајцима.

Извор: Независне

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мргодни Мапетовац

04.07.2014 22:05

Ја сам их звала када ми је усао слијепи мис у собу, и свака цаст, досли су, и убили слијепог миса. Било је то прије једно 4 године у ово доба, око 4:30х... Зива истина. Поздрав оном ко је ставио ову лијепу занимљивост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФАРАОН

04.07.2014 23:01

Па ови и нису толико луди. Кога да позовем ако налетим на змију? И ја сам неки дан контао звати мурију зивим близу стадиона у Бања Луци. Када је био концерт Милиграма хеликоптер је летио око стадиона а и око моје зграде три сата. Нисам могао ока склопити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мухамед

05.07.2014 17:28

То су поремећени људи и њима треба психијатар

ОДГОВОРИТЕ