“Halo, policija, napali me vanzemaljci”

Neozbiljne prijave koje zaprimaju policajci u BiH idu do te mjere da se građani žale čak i na duhove te vanzemaljce!

Republika Srpska 04.07.2014 | 22:56
“Halo, policija, napali me vanzemaljci”

Tako nam je Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, potvrdila da građani zovu “122” da bi tražili broj Auto-moto saveza RS, vatrogasaca i Službe hitne pomoći, ali je bilo i mnogo neobičnijih zahtjeva.

"Policijskoj stanici Bijeljina je jedno jutro oko sedam časova od strane građanina prijavljeno da se u liftu zgrade nalazi zmija. Takođe, jednom nam je prijavljeno da se u stanu nalazi slijepi miš i zatraženo je da policija dođe", prisjeća se Simojlovićeva.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, navodi da ih građani pozivaju čak i sa pitanjem: "Možete li mi pozvati taksi, nemam na računu?"

"Pitaju i: 'Možete li mi dopuniti račun za telefon', 'Hoćeš li mi biti dečko?" Bio je i poziv građanina koji je rekao: 'Želim malo da pričam sa Vama, jer nemam šta da radim noćas. Djeca su pozivala da prijave roditelje, jer im ne daju džeparac da izađu u grad", naglašava Markanovićeva.

Ispričala nam je Marija Matić, portparol CJB Prijedor, da su im se građani, između ostalog, žalili da im smeta jer "curi voda iz komšijinog stana".

"Zaprimljen je i poziv u kojem građanin kaže da je nedjelja, da niko u Domu zdravlja ne radi, 'a tamo se pomjeraju stalno zavjese', zbog čega je od policije traženo da provjere ko to radi. Jedan građanin je rekao da ga prate, da ne smije hodati i od policije je tražio da dođu da ga uplaše rotacijom. Bio je i poziv građanina koji je rekao da 'u susjednom stanu smrdi', zbog čega ne može živjeti u zgradi pa je tražio od policije da uradi nešto", navodi Matićeva.

U rubriku "vjerovali ili ne" mogli bi biti svrstani primjeri koje pamte pripadnici Policije Brčko distrikta, a jedan od neobičnih zahtjeva je i poziv građanina koji je tražio da avion bude preusmjeren kako ne bi letio iznad njegove kuće, ili gdje jedan čovjek traži da bude uklonjen pijevac, "jer ne može od njega spavati".

Žalio se brčanskim policajcima i čovjek koji je, kako je ispričao, "posumnjao da mu u kuću kroz ključaonicu ulaze lopovi i kradu stvari". Osim toga, pozvao je policajce i jedan Brčak i zatražio od njih da uklone duhove, jer ga "napadaju", a morbidan je i slučaj gdje je osoba našla miša ispred vrata i pozvala policajce, pošto sumnja da joj neko "baca čini".

Halid Emkić, portparol Policije Brčko distrikta, ispričao nam je da njihovi pripadnici po prijavi na lice mjesta moraju da odu u roku od maksimalno 10, 15 ili 30 minuta, što zavisi od dijela distrikta iz kojeg dojava dolazi.

"Građani i treba da pozovu policiju kada im je potrebna pomoć, ali je neophodno da vode računa o našoj nadležnosti", naglašava Emkić.

On nam je potvrdio da je od brčanske policije jedan starac zatražio da intervenišu, jer starica, njegova supruga, nije željela seks.

Muž je i dobojskoj policiji prijavljivao suprugu da ne prihvata seksualne odnose, potvrđeno nam je iz CJB Doboj.

"Jedan građanin prijavio je da mu je kokoška otišla u komšijin kokošinjac i traži da je policija vrati. Nisu rijetke prijave da 'vanzemaljci kopaju tunele ispod kuće prijavitelja', da 'nekakve spodobe' naoružane opkoljavaju kuću, da duhovi hodaju po krovu i insistiraju da policija s psima tragačima pronađe duhove", navodi Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Neobične pozive nerijetko bilježe i pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona, čiji portparol Rusmir Prohan ističe da se dešavalo da građani telefonom puštaju muziku dežurnim policajcima.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mrgodni Mapetovac

05.07.2014 00:05

Ja sam ih zvala kada mi je usao slijepi mis u sobu, i svaka cast, dosli su, i ubili slijepog misa. Bilo je to prije jedno 4 godine u ovo doba, oko 4:30h... Ziva istina. Pozdrav onom ko je stavio ovu lijepu zanimljivost.

ODGOVORITE
Name

FARAON

05.07.2014 01:01

Pa ovi i nisu toliko ludi. Koga da pozovem ako naletim na zmiju? I ja sam neki dan kontao zvati muriju zivim blizu stadiona u Banja Luci. Kada je bio koncert Miligrama helikopter je letio oko stadiona a i oko moje zgrade tri sata. Nisam mogao oka sklopiti.

ODGOVORITE
Name

Muhamed

05.07.2014 19:28

To su poremećeni ljudi i njima treba psihijatar

ODGOVORITE