У затвору због борбе да врате отету кућу

Хрватска полиција на граничном прелазу Бајаково ухапсила је брачни пар Томашевић, пензионере који више од двије деценије покушавају да врате отету кућу у Водицама код Шибеника.

Регион 03.07.2014 | 20:53
У затвору због борбе да врате отету кућу

Мирјану и Момчила Томашевића прије два дана хрватска полиција је задржала на прелазу Бајаково, а када је послије неколико часова стигла марица одвезени су у Шибеник, гдје су их затворили.

Њихов син Ален Томашевић рекао је да су његови родитељи више од 20 дана боравили у Далмацији и у Водицама су покушавали да се распитају "шта још могу да учине да би вратили отету имовину", пишу "Вечерње новости".

Томашевићи су полицији понудили да на Бајакову оставе и пасоше, док се у Шибенику не разјасни зашто их и по ком рјешењу хапсе, али су они сачекали полицијски комби из Шибеника.

"Тамо су им рекли, а они су у једном дозвољеном телефонском разговору са кћерком, пренијели да су `осуђени у одсуству`", каже син Томашевића.

Ален Томашевић не зна колико је трајање затворске казне, а могући одговор налази у прошлогодишњој посјети родитеља Водицама када су заједно најавили и дошли у отету кућу. Ален је изашао на терасу и викао "комшије вратио сам се својој кући".

"И тада су нас све троје привели, али убрзо и пустили. Рекао сам у полицијској станици: доћи ћемо опет. И долазићемо све док нам не вратите отето. И борићемо се до посљедње трунке снаге", истиче Ален Томашевић.

Он наводи да хапшење његових старих родитеља није опомена само Томашевићима. "Ово је опомена и другима. Србима који се боре да у Хрватској врате узурпирану имовину", истиче Томашевић.

Брачни пар Томашевић одавно је у пензији, коју су зарадили као просвјетни радници.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реалиста

04.07.2014 04:57

Засто нико из власти не помогне тим људима. Да ли је могуце да једна цланица Еу мозе врсити притиске на људе којима су отели имовину и јос им слободи узимају? Срамота!!!

ОДГОВОРИТЕ