U zatvoru zbog borbe da vrate otetu kuću

Hrvatska policija na graničnom prelazu Bajakovo uhapsila je bračni par Tomašević, penzionere koji više od dvije decenije pokušavaju da vrate otetu kuću u Vodicama kod Šibenika.

Region 03.07.2014 | 20:53
U zatvoru zbog borbe da vrate otetu kuću

Mirjanu i Momčila Tomaševića prije dva dana hrvatska policija je zadržala na prelazu Bajakovo, a kada je poslije nekoliko časova stigla marica odvezeni su u Šibenik, gdje su ih zatvorili.

NJihov sin Alen Tomašević rekao je da su njegovi roditelji više od 20 dana boravili u Dalmaciji i u Vodicama su pokušavali da se raspitaju "šta još mogu da učine da bi vratili otetu imovinu", pišu "Večernje novosti".

Tomaševići su policiji ponudili da na Bajakovu ostave i pasoše, dok se u Šibeniku ne razjasni zašto ih i po kom rješenju hapse, ali su oni sačekali policijski kombi iz Šibenika.

"Tamo su im rekli, a oni su u jednom dozvoljenom telefonskom razgovoru sa kćerkom, prenijeli da su `osuđeni u odsustvu`", kaže sin Tomaševića.

Alen Tomašević ne zna koliko je trajanje zatvorske kazne, a mogući odgovor nalazi u prošlogodišnjoj posjeti roditelja Vodicama kada su zajedno najavili i došli u otetu kuću. Alen je izašao na terasu i vikao "komšije vratio sam se svojoj kući".

"I tada su nas sve troje priveli, ali ubrzo i pustili. Rekao sam u policijskoj stanici: doći ćemo opet. I dolazićemo sve dok nam ne vratite oteto. I borićemo se do posljednje trunke snage", ističe Alen Tomašević.

On navodi da hapšenje njegovih starih roditelja nije opomena samo Tomaševićima. "Ovo je opomena i drugima. Srbima koji se bore da u Hrvatskoj vrate uzurpiranu imovinu", ističe Tomašević.

Bračni par Tomašević odavno je u penziji, koju su zaradili kao prosvjetni radnici.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realista

04.07.2014 04:57

Zasto niko iz vlasti ne pomogne tim ljudima. Da li je moguce da jedna clanica Eu moze vrsiti pritiske na ljude kojima su oteli imovinu i jos im slobodi uzimaju? Sramota!!!

ODGOVORITE