Влада одгађа наплату пореза!

Влада Српске донијела је закључак којим препоручује Пореској управи да не покреће мјере принудне наплате према јавним здравственим установама за порезе и доприносе.

Република Српска 02.07.2014 | 18:07
Влада одгађа наплату пореза!

Такодје истим закључком Влада обавезује исте здравствене установе да редовно измирију своје обавезе.

Сасвим нелогично упозорава опозиција и то је показатељ да Влада више не зна шта да ради.

Двадесетог јуна Влада је донијела закључак којим препоручује Пореској управи да не покреће мјере принудне наплате према јавним здравственим установама које имају доспјели а неизмирени дуг. То је учињено након што се Влада упознала са информацијом о дуговањима јавних здравствених установа за порезе и доприносе на дан 31.мај 2014 године.

Показатељ да Влада не зна шта ради поготово не у здравственом сектору који је годинама намјерно урушаван и коначно са конопаца бачен на кољена јасан је закључак опозиционим посланицима који тврде да Народна скупштина о закључку није упозната.

Јасно је да је за дугове и чињеницу да јавне здравствене установе не могу ни да враћају дугове крива актуелна и неке претходне Владе континуитета анализирају у опозицији. Такодје јасно је и да Влада најновијим закључком крши Закон.

Став министарства здравља у посљедњих неколико мјесеци о било чему немогуће је сазнати. Званично о закључку којим препоручује Пореској управи да не тражи дуговања није се очитовала ни Влада Српске.

Закључак је ступио на снагу даном доношења, 20 јуна ове године.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

xxл

02.07.2014 12:44

У преводу нека институција са јавним овлаштењима не ради свој посао и нека крши Закон о пореској управи у погледу контроле, наплате и евентуалне присиле налате пореза.Је ли то важи и за нас адвокате да не плаћамо и да нас пореска не смије дирати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб Роцк

02.07.2014 12:44

Зато це послати краљеве поданике да купе порез од сиротиње (вл. киоска,пецењара,бурегдзиница итд) а велики који су блиски колгомерату не морају да плате!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

02.07.2014 12:56

Ово је покривање на конто Владе .Сутра че бити " Нисмо ми одговорни за стање јер постоји Одлука Владе . Влада као колективни орган не може одговарати и тако даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

02.07.2014 12:59

Треба смањити пореске обавезе у супротном пропаст ће све, колике су пореске обавезе по колико високим стопама то нико не може поднијети и чуде се што нема наплате?Неће је ни бити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуни

02.07.2014 13:08

највећих 100 дужника у РС нека плате своје обавезе , хајде то наредите

ОДГОВОРИТЕ
Name

цисор

02.07.2014 13:19

а приватне здравствене морају плацати нелојална конкуренција

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

02.07.2014 15:37

Засто насе накарадно Тузиластво неце да поднесе тузбе против Скрбица и остале Додикове банде која здравство доведе на просјацки стап, засто наса наказна полиција окреце главу од пљацки вриједних стотине милиона само у здравству, а здусно гања јајаре и кокосаре? Свако нормалан на ову тему има милион питања али од насих корумпираних: судова, полиције Тузиластава и инспектората сигурно неце добити одговоре јер су они масно плацени насим новцем да стите управо оне сто су до темеља унистили здравство и остале институције Српске. Сада народ мора да намири оно сто они покрадосе, вјероватно кроз веце порезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИТАР

02.07.2014 16:42

СВУДА У СВИЈЕТУ ПОЛИЦИЈА ЗАТВАРА И ЦУВА ЛОПОВЕ ПО ЗАТВОРИМА, САМО НАСА ЦУВА ЛОПОВЕ НА ВЛАСТИ.

ОДГОВОРИТЕ