Vlada odgađa naplatu poreza!

Vlada Srpske donijela je zaključak kojim preporučuje Poreskoj upravi da ne pokreće mjere prinudne naplate prema javnim zdravstvenim ustanovama za poreze i doprinose.

Republika Srpska 02.07.2014 | 18:07
Vlada odgađa naplatu poreza!

Takodje istim zaključkom Vlada obavezuje iste zdravstvene ustanove da redovno izmiriju svoje obaveze.

Sasvim nelogično upozorava opozicija i to je pokazatelj da Vlada više ne zna šta da radi.

Dvadesetog juna Vlada je donijela zaključak kojim preporučuje Poreskoj upravi da ne pokreće mjere prinudne naplate prema javnim zdravstvenim ustanovama koje imaju dospjeli a neizmireni dug. To je učinjeno nakon što se Vlada upoznala sa informacijom o dugovanjima javnih zdravstvenih ustanova za poreze i doprinose na dan 31.maj 2014 godine.

Pokazatelj da Vlada ne zna šta radi pogotovo ne u zdravstvenom sektoru koji je godinama namjerno urušavan i konačno sa konopaca bačen na koljena jasan je zaključak opozicionim poslanicima koji tvrde da Narodna skupština o zaključku nije upoznata.

Jasno je da je za dugove i činjenicu da javne zdravstvene ustanove ne mogu ni da vraćaju dugove kriva aktuelna i neke prethodne Vlade kontinuiteta analiziraju u opoziciji. Takodje jasno je i da Vlada najnovijim zaključkom krši Zakon.

Stav ministarstva zdravlja u posljednjih nekoliko mjeseci o bilo čemu nemoguće je saznati. Zvanično o zaključku kojim preporučuje Poreskoj upravi da ne traži dugovanja nije se očitovala ni Vlada Srpske.

Zaključak je stupio na snagu danom donošenja, 20 juna ove godine.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

xxl

02.07.2014 12:44

U prevodu neka institucija sa javnim ovlaštenjima ne radi svoj posao i neka krši Zakon o poreskoj upravi u pogledu kontrole, naplate i eventualne prisile nalate poreza.Je li to važi i za nas advokate da ne plaćamo i da nas poreska ne smije dirati?

ODGOVORITE
Name

Bob Rock

02.07.2014 12:44

Zato ce poslati kraljeve podanike da kupe porez od sirotinje (vl. kioska,pecenjara,buregdzinica itd) a veliki koji su bliski kolgomeratu ne moraju da plate!

ODGOVORITE
Name

Miki

02.07.2014 12:56

Ovo je pokrivanje na konto Vlade .Sutra če biti " Nismo mi odgovorni za stanje jer postoji Odluka Vlade . Vlada kao kolektivni organ ne može odgovarati i tako dalje.

ODGOVORITE
Name

xxl

02.07.2014 12:59

Treba smanjiti poreske obaveze u suprotnom propast će sve, kolike su poreske obaveze po koliko visokim stopama to niko ne može podnijeti i čude se što nema naplate?Neće je ni biti!

ODGOVORITE
Name

cuni

02.07.2014 13:08

najvećih 100 dužnika u RS neka plate svoje obaveze , hajde to naredite

ODGOVORITE
Name

cisor

02.07.2014 13:19

a privatne zdravstvene moraju placati nelojalna konkurencija

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

02.07.2014 15:37

Zasto nase nakaradno Tuzilastvo nece da podnese tuzbe protiv Skrbica i ostale Dodikove bande koja zdravstvo dovede na prosjacki stap, zasto nasa nakazna policija okrece glavu od pljacki vrijednih stotine miliona samo u zdravstvu, a zdusno ganja jajare i kokosare? Svako normalan na ovu temu ima milion pitanja ali od nasih korumpiranih: sudova, policije Tuzilastava i inspektorata sigurno nece dobiti odgovore jer su oni masno placeni nasim novcem da stite upravo one sto su do temelja unistili zdravstvo i ostale institucije Srpske. Sada narod mora da namiri ono sto oni pokradose, vjerovatno kroz vece poreze.

ODGOVORITE
Name

MITAR

02.07.2014 16:42

SVUDA U SVIJETU POLICIJA ZATVARA I CUVA LOPOVE PO ZATVORIMA, SAMO NASA CUVA LOPOVE NA VLASTI.

ODGOVORITE