Сарадња и стручно усавршавање љекара Српске и Србије

Дванаести састанак Педијатријске секције Српског лекарског друштва и Удружења педијатара Републике Српске одржан је у Шапцу. Стручњаци из Републике Српске и Србије представили су најсавременије методе препознавања и приступа лијечењу болести код дјеце.

Регион 28.06.2014 | 20:59
Сарадња и стручно усавршавање љекара Српске и Србије

Размјена искустава и стручно усавршавање љекара је битан елемент у унапређењу здравствене заштите дјеце, истакао је један од предавача, директор бијељинског Дома здравља др Златко Максимовић.

Регулисање тјелесне температуре код пријевремено рођене дјеце, ортопедски узорци поремећаја хода као и гасофабузни рефлукс код дјеце само су нека од предавања на којима су размијењена стручна мишљења.

Одржана су предавања са темом представљени компликација опстипације код деце, регулација тјелесне температуре код превремено рођене деце, кардиомиопатија код деце, ортопедски узорци поремећаја хода као и гасофабузни рефлукс код деце.

Присутнима су представљени актуелни проблеми као и нова сазнања у лечењу деце.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

марија

28.06.2014 22:43

Браво доктори само тако наставите !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

слависа

29.06.2014 09:06

Само са Србијом. Наса је среца сто имамо Београд близу са свим његовим ресурсима. Осим медицине , имам утисак да све друго не користимо довољно

ОДГОВОРИТЕ