Saradnja i stručno usavršavanje ljekara Srpske i Srbije

Dvanaesti sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva i Udruženja pedijatara Republike Srpske održan je u Šapcu. Stručnjaci iz Republike Srpske i Srbije predstavili su najsavremenije metode prepoznavanja i pristupa liječenju bolesti kod djece.

Region 28.06.2014 | 20:59
Saradnja i stručno usavršavanje ljekara Srpske i Srbije

Razmjena iskustava i stručno usavršavanje ljekara je bitan element u unapređenju zdravstvene zaštite djece, istakao je jedan od predavača, direktor bijeljinskog Doma zdravlja dr Zlatko Maksimović.

Regulisanje tjelesne temperature kod prijevremeno rođene djece, ortopedski uzorci poremećaja hoda kao i gasofabuzni refluks kod djece samo su neka od predavanja na kojima su razmijenjena stručna mišljenja.

Održana su predavanja sa temom predstavljeni komplikacija opstipacije kod dece, regulacija tjelesne temperature kod prevremeno rođene dece, kardiomiopatija kod dece, ortopedski uzorci poremećaja hoda kao i gasofabuzni refluks kod dece.

Prisutnima su predstavljeni aktuelni problemi kao i nova saznanja u lečenju dece.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

marija

28.06.2014 22:43

Bravo doktori samo tako nastavite !!!

ODGOVORITE
Name

slavisa

29.06.2014 09:06

Samo sa Srbijom. Nasa je sreca sto imamo Beograd blizu sa svim njegovim resursima. Osim medicine , imam utisak da sve drugo ne koristimo dovoljno

ODGOVORITE