Зубац издао пасош Космајцу

Много се последњих дана пише о Драгославу Космајцу, највећем српском нарко-дилеру који је пословао чак и са Паблом Ескобаром, али о једном се није говорило, а то је да Космајац поседује држављанство Босне и Херцеговине, преноси портал Клиx.ба.

Босна и Херцеговина 26.06.2014 | 07:48
Зубац издао пасош Космајцу

Космајац је пријављен на адреси Виноградска бб у Требињу, а у Центру јавне безбедности Требиње 2010. године добио је биометријски пасош.

Према подацима полицијских и обавештајних агенција, држављанство је стекао незаконито, највероватније на основу фалсификованих картона о пребивалишту из 1994. године, јавља Федерална телевизија БиХ.

Прву личну карту на основу фиктивних докумената Космајац је добио 2002. године. У међувремену пратећа документација на основу које је издато уверење о пребивалишту је уништена, а 2009. Космајцу је издат родни лист, преноси Клиx.ба.

У периоду када је добио ЦИПС-ову личну карту и биометријски пасош, Центром јавне безбедности Требиње руководио је актуелни директор Државне агенције за истраге и заштоту (СИПА) Горан Зубац.

Иначе, Космајац је последњи пут на територији БиХ легално боравио у децембру 2010. године када је прешао преко малограничног прелаза Зупци код Требиња. Полицијске и обавештајне агенције из региона бележе и његове контакте у БиХ, наводи Клиx.ба.

"Космајац Драгослав је током 2006. године био у блиским везама с држављанином БиХ Младеном Благојевиће званим Тараба из Бијељине. И нека лица с подручја Требиња међу којима су Војислав Рупар звани Војо, Небојша Додик и Владо Дивјан остваривала су контакте с Драгославом Космајцем и Бојаном Станојковићем из Београда", наводе обавештајне агенције, преноси Клиx.ба.

Федерална телевизија успела је данас да ступи у контакт с породицом Војислава Рупара, који су казали да Војислав већ неколико година живи у Београду и да у Требиње навраћа повремено.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Лија

26.06.2014 06:17

Ово је резултат не усвајања Закона о пребивалишту и боравишту грађана. Само Бог зна колико је бјелосвјетских криминалаца добило пасоше на овакав начин. Јасно је свима да тренутна власт на овај начин учествује у криминалу и подржава криминалце јер има финансијску подршку од њих да би се одржали на власти. Провјера пребивалишта није кршење права повратника како то тврди тзв. први март већ неопходна процедура која би елиминисала ове појаве.Из буџета БиХ годишње се покраде више од пет милиона км због фиктивних пријава пребивалишта запослених у Институцијама БиХ, на основу којих исти остварују право на трошкове превоза на посао. Сви знају за овај криминал и ћутејер је добро на државним јаслама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краљ

26.06.2014 07:36

ПА питајте Тихица колико има од 1992до данас из србије и косова пасоса издати.Јер он је са СДА поцео да даје прве пасосе,јер по амбасадама су сједиле сандаклије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

26.06.2014 09:11

Словацка је прогласима невазецим пасос који је издат на "господиново" име. Из којег разлога БиХ исто не уцини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдин

26.06.2014 10:25

Тараба прозваше и тебе или ми се само чини!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

26.06.2014 10:47

Ништа ново од Зупца!кримос је то стари!

ОДГОВОРИТЕ
Name

требињац

26.06.2014 12:37

Стотине пасоша и других личних докумената, криминалцима из Србије и Црне горе је продато у Требињу. А суду пријављена једна жена, као кривац, с тим да се тај бизнис организовано заташкава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

26.06.2014 13:15

А колико ли је новца тај Космајац, преко фиктивних фирми, уложио у станоградњу у Требињу, изгледа да се никада неће сазнати. А тек колико је сарајевска криминална група продала Космајчевога кокаина у Требињу,Дубровнику и западној херцеговини, да нико не смије помислити да то процесуира. Па све су новине писале прије неколико година о сукобима и ривалитету око продаје дроге, требињске и сарајевске групе у Херцеговини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрија

26.06.2014 13:21

Ти момци које сте набројалу су Зубцеви хабаби!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

26.06.2014 13:25

Полиција у Требињу, не смије ружно да погледа Космајчеву екипу, а не да ради нешто према њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

26.06.2014 13:37

Па несмије Босна укинути његов пасос јер је одма Србство угрозено!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињац

26.06.2014 13:37

Чуме и Космајац и данас са машинама копају у РИТЕ Гацко, а сви се праве луди и окрећу главу од тога. Тај Скоко који им води фирму, понаша се као краљ, ни море му до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

26.06.2014 16:46

Не знам цему ови коментари да их цитају обицни смртници које нико ниста не пита? Сви знамо да ова земља поцива на криминалу и најблизи власти су најблизи и криминалу немас коме тузити, судство им у рукама, полиција им слузи за лицне потребе, народ је довољно глуп да се изубија ко це којој странци, ко припада коме? Национализам је постао популарнији од новца, зивотног стандарда а све укупно говори о нама насем знању, култури. Показаце то октобарски избори- опет она наса србуј а једи сламу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СИПА

26.06.2014 21:14

Чуј Зубац то урадио, није могуће!!! Можда је Космајац пријављен на његову адресу!

ОДГОВОРИТЕ