Zubac izdao pasoš Kosmajcu

Mnogo se poslednjih dana piše o Dragoslavu Kosmajcu, najvećem srpskom narko-dileru koji je poslovao čak i sa Pablom Eskobarom, ali o jednom se nije govorilo, a to je da Kosmajac poseduje državljanstvo Bosne i Hercegovine, prenosi portal Klix.ba.

Bosna i Hercegovina 26.06.2014 | 07:48
Zubac izdao pasoš Kosmajcu

Kosmajac je prijavljen na adresi Vinogradska bb u Trebinju, a u Centru javne bezbednosti Trebinje 2010. godine dobio je biometrijski pasoš.

Prema podacima policijskih i obaveštajnih agencija, državljanstvo je stekao nezakonito, najverovatnije na osnovu falsifikovanih kartona o prebivalištu iz 1994. godine, javlja Federalna televizija BiH.

Prvu ličnu kartu na osnovu fiktivnih dokumenata Kosmajac je dobio 2002. godine. U međuvremenu prateća dokumentacija na osnovu koje je izdato uverenje o prebivalištu je uništena, a 2009. Kosmajcu je izdat rodni list, prenosi Klix.ba.

U periodu kada je dobio CIPS-ovu ličnu kartu i biometrijski pasoš, Centrom javne bezbednosti Trebinje rukovodio je aktuelni direktor Državne agencije za istrage i zaštotu (SIPA) Goran Zubac.

Inače, Kosmajac je poslednji put na teritoriji BiH legalno boravio u decembru 2010. godine kada je prešao preko malograničnog prelaza Zupci kod Trebinja. Policijske i obaveštajne agencije iz regiona beleže i njegove kontakte u BiH, navodi Klix.ba.

"Kosmajac Dragoslav je tokom 2006. godine bio u bliskim vezama s državljaninom BiH Mladenom Blagojeviće zvanim Taraba iz Bijeljine. I neka lica s područja Trebinja među kojima su Vojislav Rupar zvani Vojo, Nebojša Dodik i Vlado Divjan ostvarivala su kontakte s Dragoslavom Kosmajcem i Bojanom Stanojkovićem iz Beograda", navode obaveštajne agencije, prenosi Klix.ba.

Federalna televizija uspela je danas da stupi u kontakt s porodicom Vojislava Rupara, koji su kazali da Vojislav već nekoliko godina živi u Beogradu i da u Trebinje navraća povremeno.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Lija

26.06.2014 06:17

Ovo je rezultat ne usvajanja Zakona o prebivalištu i boravištu građana. Samo Bog zna koliko je bjelosvjetskih kriminalaca dobilo pasoše na ovakav način. Jasno je svima da trenutna vlast na ovaj način učestvuje u kriminalu i podržava kriminalce jer ima finansijsku podršku od njih da bi se održali na vlasti. Provjera prebivališta nije kršenje prava povratnika kako to tvrdi tzv. prvi mart već neophodna procedura koja bi eliminisala ove pojave.Iz budžeta BiH godišnje se pokrade više od pet miliona km zbog fiktivnih prijava prebivališta zaposlenih u Institucijama BiH, na osnovu kojih isti ostvaruju pravo na troškove prevoza na posao. Svi znaju za ovaj kriminal i ćutejer je dobro na državnim jaslama.

ODGOVORITE
Name

Kralj

26.06.2014 07:36

PA pitajte Tihica koliko ima od 1992do danas iz srbije i kosova pasosa izdati.Jer on je sa SDA poceo da daje prve pasose,jer po ambasadama su sjedile sandaklije.

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

26.06.2014 09:11

Slovacka je proglasima nevazecim pasos koji je izdat na "gospodinovo" ime. Iz kojeg razloga BiH isto ne ucini?

ODGOVORITE
Name

Gdin

26.06.2014 10:25

Taraba prozvaše i tebe ili mi se samo čini!?

ODGOVORITE
Name

P

26.06.2014 10:47

Ništa novo od Zupca!krimos je to stari!

ODGOVORITE
Name

trebinjac

26.06.2014 12:37

Stotine pasoša i drugih ličnih dokumenata, kriminalcima iz Srbije i Crne gore je prodato u Trebinju. A sudu prijavljena jedna žena, kao krivac, s tim da se taj biznis organizovano zataškava.

ODGOVORITE
Name

Trebinjac

26.06.2014 13:15

A koliko li je novca taj Kosmajac, preko fiktivnih firmi, uložio u stanogradnju u Trebinju, izgleda da se nikada neće saznati. A tek koliko je sarajevska kriminalna grupa prodala Kosmajčevoga kokaina u Trebinju,Dubrovniku i zapadnoj hercegovini, da niko ne smije pomisliti da to procesuira. Pa sve su novine pisale prije nekoliko godina o sukobima i rivalitetu oko prodaje droge, trebinjske i sarajevske grupe u Hercegovini.

ODGOVORITE
Name

Andrija

26.06.2014 13:21

Ti momci koje ste nabrojalu su Zubcevi hababi!?

ODGOVORITE
Name

Trebinjac

26.06.2014 13:25

Policija u Trebinju, ne smije ružno da pogleda Kosmajčevu ekipu, a ne da radi nešto prema njima.

ODGOVORITE
Name

axxe

26.06.2014 13:37

Pa nesmije Bosna ukinuti njegov pasos jer je odma Srbstvo ugrozeno!!

ODGOVORITE
Name

Trebinjac

26.06.2014 13:37

Čume i Kosmajac i danas sa mašinama kopaju u RITE Gacko, a svi se prave ludi i okreću glavu od toga. Taj Skoko koji im vodi firmu, ponaša se kao kralj, ni more mu do koljena.

ODGOVORITE
Name

borac rs

26.06.2014 16:46

Ne znam cemu ovi komentari da ih citaju obicni smrtnici koje niko nista ne pita? Svi znamo da ova zemlja pociva na kriminalu i najblizi vlasti su najblizi i kriminalu nemas kome tuziti, sudstvo im u rukama, policija im sluzi za licne potrebe, narod je dovoljno glup da se izubija ko ce kojoj stranci, ko pripada kome? Nacionalizam je postao popularniji od novca, zivotnog standarda a sve ukupno govori o nama nasem znanju, kulturi. Pokazace to oktobarski izbori- opet ona nasa srbuj a jedi slamu.

ODGOVORITE
Name

SIPA

26.06.2014 21:14

Čuj Zubac to uradio, nije moguće!!! Možda je Kosmajac prijavljen na njegovu adresu!

ODGOVORITE