700.000 КМ са рачуна ''Гранд трејда'' иде на адресу града Бањалуке

Блокирани су рачуни фирме ''Гранд трејд'' која је у власништву Миле Радишића. Све што је својевремено Миле Радишић тврдио – испоставило се, по свему судећи, нетачним.

Република Српска 25.06.2014 | 19:09
700.000 КМ са рачуна ''Гранд трејда'' иде на адресу града Бањалуке

Град Бањалука од фирме Миле Радишића тражи наплату 700.000 КМ јер није измирио обавезе према градском буџету.

Тачније, Миле Радишић није платио ни једну марку за земљиште које му је Град додјелио прије 11 година – колико год он супротно тврдио. Због тога је на захтјев градских власти реаговао и бањалучки Основни суд који је блокирао један од рачуна ''Гранд трејда''.

Миле Радишић, како нам је потврђено у Основном суду, жалио се на ово рјешење – али узалуд. Према правној процедури сви приговори падају у воду и Радишић мора да исплати сав новац. Добровољно или не. Данас није одговарао на наше позиве. Телефон му је искључен.

Осим тога пословни комплекс у центру Бањалуке изазива  низ негативних реакција због начина куповине
земљишта али и добијања грађевинских и осталих дозвола.

Синиша Вукелић, један од новинара који је још прије неколико година покренуо питање пословних трансакција Миле Радишића, поставља питање како фирма "Гранд трејд" уопште ради, ако су Радишићу блокирани пословни рачуни.

Вукелић поручује и да све има позадину у политичком врху државног апарата. По њему, Специјално тужилаштво је требало одмах да реагује, а принудна наплата да крене са запљеном Радишићеве имовине.

Управо би надлежне институције могле да се позабаве и случајем ''Гранд трејд.''

Како незванично сазнајемо, пословање ове фирме је већ под лупом. До прије годину дана и сам предсјендик Републике Српске је тврдио да је Миле Радишић успјешан привредник.

А само прије један дан је у случају ''Медицинска електроника'' Милету Радишићу потврђена правоснажна пресуда на три године затвора.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

25.06.2014 18:31

Мени је град Бањалука са Зградољубом Давидовицем и Миланком Зец на целу отео земљу код Венеције моста и поклонио је Този Тополину. 500 м2 за 60 хиљада км. а трзисна вриједност ца. 500 хиљада км. Ја динара нисам видио али ме највисе интересује гдје је отисла разлика новца... Банда лоповска!

ОДГОВОРИТЕ