700.000 KM sa računa ''Grand trejda'' ide na adresu grada Banjaluke

Blokirani su računi firme ''Grand trejd'' koja je u vlasništvu Mile Radišića. Sve što je svojevremeno Mile Radišić tvrdio – ispostavilo se, po svemu sudeći, netačnim.

Republika Srpska 25.06.2014 | 19:09
700.000 KM sa računa ''Grand trejda'' ide na adresu grada Banjaluke

Grad Banjaluka od firme Mile Radišića traži naplatu 700.000 KM jer nije izmirio obaveze prema gradskom budžetu.

Tačnije, Mile Radišić nije platio ni jednu marku za zemljište koje mu je Grad dodjelio prije 11 godina – koliko god on suprotno tvrdio. Zbog toga je na zahtjev gradskih vlasti reagovao i banjalučki Osnovni sud koji je blokirao jedan od računa ''Grand trejda''.

Mile Radišić, kako nam je potvrđeno u Osnovnom sudu, žalio se na ovo rješenje – ali uzalud. Prema pravnoj proceduri svi prigovori padaju u vodu i Radišić mora da isplati sav novac. Dobrovoljno ili ne. Danas nije odgovarao na naše pozive. Telefon mu je isključen.

Osim toga poslovni kompleks u centru Banjaluke izaziva  niz negativnih reakcija zbog načina kupovine
zemljišta ali i dobijanja građevinskih i ostalih dozvola.

Siniša Vukelić, jedan od novinara koji je još prije nekoliko godina pokrenuo pitanje poslovnih transakcija Mile Radišića, postavlja pitanje kako firma "Grand trejd" uopšte radi, ako su Radišiću blokirani poslovni računi.

Vukelić poručuje i da sve ima pozadinu u političkom vrhu državnog aparata. Po njemu, Specijalno tužilaštvo je trebalo odmah da reaguje, a prinudna naplata da krene sa zapljenom Radišićeve imovine.

Upravo bi nadležne institucije mogle da se pozabave i slučajem ''Grand trejd.''

Kako nezvanično saznajemo, poslovanje ove firme je već pod lupom. Do prije godinu dana i sam predsjendik Republike Srpske je tvrdio da je Mile Radišić uspješan privrednik.

A samo prije jedan dan je u slučaju ''Medicinska elektronika'' Miletu Radišiću potvrđena pravosnažna presuda na tri godine zatvora.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ja

25.06.2014 18:31

Meni je grad Banjaluka sa Zgradoljubom Davidovicem i Milankom Zec na celu oteo zemlju kod Venecije mosta i poklonio je Tozi Topolinu. 500 m2 za 60 hiljada km. a trzisna vrijednost ca. 500 hiljada km. Ja dinara nisam vidio ali me najvise interesuje gdje je otisla razlika novca... Banda lopovska!

ODGOVORITE