Вријеме је за будућност

ОХР је саопштио да је време за расправу о конкретним политичким предлозима имајући на уму будући развој БиХ, а не за даље покушаје фокусирања искључиво на прошлост.

Босна и Херцеговина 23.06.2014 | 21:52
Вријеме је за будућност

Из ОХР-а наводе да ће за неколико месеци грађани БиХ изаћи на биралишта и изабрати нове представнике и органе власти, те да су огромни изазови с којима се БиХ суочава - масовна незапосленост, све лошији животни стандард, ниска стопа улагања у запошљавање, као и криминал и корупција.

Поврх свега тога, у ОХР-у наводе да се милиони грађана сада суочавају с последицама недавних поплава.

Нажалост, додају у ОХР-у, поједини политичари и политичке странке вешто су избегли разговарати о оном што су предузели и што ће предузети да би решили проблеме, те су уместо тога изабрали да искриве расправу стварајући тензије и ширећи страх.

У саопштењу се додаје да су неслагања о питању националних споменика и случајеви дочекивања осуђених ратних злочинаца у последње време у жижи интересовања јавности, те да је забележено и неколико вандалских аката који су почињени над богомољама, као и извештаја о физичким нападима на грађане који су припадници других националности, укључујући нападе на децу.

"Сваки политичар, сваки верски лидер, сваки јавни званичник мора апсолутно јасно рећи да су изолација припадника других народа и нетолеранција према њима неприхватљиви у било којем тренутку", наводе у ОХР-у.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ацо

23.06.2014 19:56

ОХР се огласио,сад смо много "паметнији".

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки_рс

24.06.2014 16:35

Сад ви открили топлу воду,а 20 год посматрате пљацку и залудјивање народа

ОДГОВОРИТЕ