Vrijeme je za budućnost

OHR je saopštio da je vreme za raspravu o konkretnim političkim predlozima imajući na umu budući razvoj BiH, a ne za dalje pokušaje fokusiranja isključivo na prošlost.

Bosna i Hercegovina 23.06.2014 | 21:52
Vrijeme je za budućnost

Iz OHR-a navode da će za nekoliko meseci građani BiH izaći na birališta i izabrati nove predstavnike i organe vlasti, te da su ogromni izazovi s kojima se BiH suočava - masovna nezaposlenost, sve lošiji životni standard, niska stopa ulaganja u zapošljavanje, kao i kriminal i korupcija.

Povrh svega toga, u OHR-u navode da se milioni građana sada suočavaju s posledicama nedavnih poplava.

Nažalost, dodaju u OHR-u, pojedini političari i političke stranke vešto su izbegli razgovarati o onom što su preduzeli i što će preduzeti da bi rešili probleme, te su umesto toga izabrali da iskrive raspravu stvarajući tenzije i šireći strah.

U saopštenju se dodaje da su neslaganja o pitanju nacionalnih spomenika i slučajevi dočekivanja osuđenih ratnih zločinaca u poslednje vreme u žiži interesovanja javnosti, te da je zabeleženo i nekoliko vandalskih akata koji su počinjeni nad bogomoljama, kao i izveštaja o fizičkim napadima na građane koji su pripadnici drugih nacionalnosti, uključujući napade na decu.

"Svaki političar, svaki verski lider, svaki javni zvaničnik mora apsolutno jasno reći da su izolacija pripadnika drugih naroda i netolerancija prema njima neprihvatljivi u bilo kojem trenutku", navode u OHR-u.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Aco

23.06.2014 19:56

OHR se oglasio,sad smo mnogo "pametniji".

ODGOVORITE
Name

boki_rs

24.06.2014 16:35

Sad vi otkrili toplu vodu,a 20 god posmatrate pljacku i zaludjivanje naroda

ODGOVORITE