Отворена бициклистичка трка у Источном Сарајеву

Бициклистичка трка "Сарајево Гранд При" свечано је отворена данас у Источном Сарајеву. Трка која се одржава под покровитељством Тур де Франса, вози се у склопу манифестације "Сарајево у срцу Европе" и поводом 100 година од почетка Првог свјетског рата.

Република Српска 22.06.2014 | 14:09
Отворена бициклистичка трка у Источном Сарајеву

Циљ је, како кажу званичници Источног Сарајева и Сарајева, да се пошаље порука мира и другачија слика од оне из прошлости ова два града.

Преко 25 професионалних бициклистичких тимова из цијелог свијета, заједно са рекреативцима окупило се у Источном Сарајеву како би учествовали на бициклистичкој трци "Сарајево Гранд Приx". Након старта у Источном Сарајеву, бициклисти су се упутили ка Сарајеву и Вогошћи, како би прешли дионицу дугу 128 километара.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија поручује да ће ова прва бициклистичка утрка у БиХ под покровитељством Тоур де Францеа, у свијет из Источног Сарајева и Сарајева послати поруку мира. Бициклистичка трка треба да представља побједу мира, солидарности и разумијевања, наводи градоначелник Сарајева Иво Комшић. Очекује да ће ова трка постати традиционална, те да ће ова два града из године у годину окупљати све више људи оваквим поводом.

Бициклистичка трка "Сарајево Гранд Приx" вози се у склопу манифестације "Сарајево у срцу Европе" и поводом обиљежавања стогодишњице од почетка Првог свјетског рата. Поред управе Источног Сарајева, Сарајева и делегације "Тоур де Франце", манифестацију је отворио и предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Српско Сарајево

22.06.2014 20:05

Читам коментар оног Клошарца у Гласу у неким "пробосанцима" ( који су стварали и створили РС ). .мрад је завадио све у СНСД Источно Сарајево па би сада да завади и народ и Источног Сарајева и РС-а

ОДГОВОРИТЕ
Name

Волим РС

22.06.2014 20:50

А чудо да Кошмарац не одржа буквицу Сави Милошевићу и Фудбалском савезу РС због турнира у Бијељини.Хоће ли Кошмарци до избора нападати све што није њихово без обзира дали је добро или лоше?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

23.06.2014 12:03

Креће са тркама, а завршава се са јединственим Сарајевом!

ОДГОВОРИТЕ