Otvorena biciklistička trka u Istočnom Sarajevu

Biciklistička trka "Sarajevo Grand Pri" svečano je otvorena danas u Istočnom Sarajevu. Trka koja se održava pod pokroviteljstvom Tur de Fransa, vozi se u sklopu manifestacije "Sarajevo u srcu Evrope" i povodom 100 godina od početka Prvog svjetskog rata.

Republika Srpska 22.06.2014 | 14:09
Otvorena biciklistička trka u Istočnom Sarajevu

Cilj je, kako kažu zvaničnici Istočnog Sarajeva i Sarajeva, da se pošalje poruka mira i drugačija slika od one iz prošlosti ova dva grada.

Preko 25 profesionalnih biciklističkih timova iz cijelog svijeta, zajedno sa rekreativcima okupilo se u Istočnom Sarajevu kako bi učestvovali na biciklističkoj trci "Sarajevo Grand Prix". Nakon starta u Istočnom Sarajevu, biciklisti su se uputili ka Sarajevu i Vogošći, kako bi prešli dionicu dugu 128 kilometara.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija poručuje da će ova prva biciklistička utrka u BiH pod pokroviteljstvom Tour de Francea, u svijet iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva poslati poruku mira. Biciklistička trka treba da predstavlja pobjedu mira, solidarnosti i razumijevanja, navodi gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić. Očekuje da će ova trka postati tradicionalna, te da će ova dva grada iz godine u godinu okupljati sve više ljudi ovakvim povodom.

Biciklistička trka "Sarajevo Grand Prix" vozi se u sklopu manifestacije "Sarajevo u srcu Evrope" i povodom obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata. Pored uprave Istočnog Sarajeva, Sarajeva i delegacije "Tour de France", manifestaciju je otvorio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Srpsko Sarajevo

22.06.2014 20:05

Čitam komentar onog Klošarca u Glasu u nekim "probosancima" ( koji su stvarali i stvorili RS ). .mrad je zavadio sve u SNSD Istočno Sarajevo pa bi sada da zavadi i narod i Istočnog Sarajeva i RS-a

ODGOVORITE
Name

Volim RS

22.06.2014 20:50

A čudo da Košmarac ne održa bukvicu Savi Miloševiću i Fudbalskom savezu RS zbog turnira u Bijeljini.Hoće li Košmarci do izbora napadati sve što nije njihovo bez obzira dali je dobro ili loše?!

ODGOVORITE
Name

Драган

23.06.2014 12:03

Креће са тркама, а завршава се са јединственим Сарајевом!

ODGOVORITE