Нова опција чини крађу телефона бесмисленом!

Мицрософт, Гоогле, Аппле и Самсунг у борби против крадљиваца телефона и таблета остварују успех!

Информационе технологије 21.06.2014 | 10:45
Нова опција чини крађу телефона бесмисленом!

Америчке компаније Мицрософт и Гоогле уградиле су опцију за "уништење" у своје оперативне системе за мобилне телефоне и што се тиче Wиндоwс Пхоне корисника они ће је добити ускоро за своје 8, 8.1 и све будуће уређаје. Одлука Гоогла још увек треба да буде додатно појашњена, али је представник те компаније за ЗДНет портал изјавио да ће следећа верзија Андроида (можда је упознамо већ 25. јуна на Гоогле И/О конференцији) имати овакву опцију заштите од крађе.

Опција за "уништење" је метода којом телефон, у случају крађе, постаје у потпуности неупотребљив. Власти земаља широм света затражиле су од технолошких фирми да предузму кораке како би помогли у смањењу крађа телефона и ова опција могла би помоћи у решењу тог проблема.

За сада ова опција омогућава кориснику да реагује преко сервиса који раде и на удаљености од телефона и то на један од следећих или све начине:
- брисање свог личног садржаја претходног (оштећеног) корисника из телефона
- онемогућавање рада смартфона кориснику који нема ауторизацију на уређају и
- Онемогућено поновно покретање без дозволе претходног власника.

Када крадљивац украде телефон са овом заштитом, након брисања садржаја и закључавања од стране оштећеног власника, лопов неће моћи практично да уради ништа с њим, осим да га прода као резервне делове, јер ће уређај бити софтверски закључан за било какве даље измене.

Компаније Аппле и Самсунг имају сличну опцију на својим телефонима. Према извештајима које су објавили градови Њујорк и Сан Франциско, након што је Аппле у септембру прошле године у иОС 7 уградио опцију за "бриковање" телефона и таблета крађа иПхоне и иПад уређаја је смањена за више од 50 одсто.

Коментари / 0

Оставите коментар