Москва: Порошенков план о примирју ултиматум

Најава прекида ватре украјинског председника Петра Порошенка више личи на ултиматум југоистоку Украјине, саопштила је прес служба Кремља.

Свијет 21.06.2014 | 08:21
Москва: Порошенков план о примирју ултиматум

 

У тренутној ситуацији, руска страна би требало детаљно да анализира текст такве одлуке председника Украјине и процедуру њене примене, додаје се у саопштењу, преноси Итар-Таш.

Прва анализа, нажалост, показује да то није позив на мир и преговоре већ ултиматум милицији на југоистоку Украјине да положи оружје, саопштила је Москва.

Кључни елемент недостаје - а то је позив на почетак разговора, додаје се у саопштењу Кремља.

Уз то, случајно или намерно најава прекида ватре Порошенка уследила је у тренутку напада на погранични пункт на руској територији од украјинске стране у којем је тешко рањен један руски цариник, наводи Кремљ.

Председник самопроглашене Луганске Народне Републике, Валериј Болотов, одбацио је такође предлог украјинског председника Петра Порошенка о привременом прекиду ватре и затражио потпуно повлачење украјинске војске из тог региона.

Порошенко је објавио да ће у најскорије време потписати наредбу о привременом једностраном прекиду ватре украјинских снага на истоку земље.

"Нико неће положити оружје, све до потпуног повлачења војске из наше земље", нагласио је Болотов.

Коментари / 0

Оставите коментар