ЕП: Српкиње у Осијеку

Српске рукометашице играће у групи Д на Европском првенству у Осијеку, са селекцијама Црне Горе, Француске и Словачке.

Остали спортови 20.06.2014 | 06:04
ЕП: Српкиње у Осијеку

Домаћини Шампионата ‘Старог континента’ биће Хрватска и Мађарска од 7. до 21. децембра, а жреб је обављен у Загребу.

У групи А, у Ђеру, играће Мађарска, Шпанија, Русија и Пољска. У групи Б, у Дебрецину, наћи ће се Норвешка, Данска, Румунија и Украјина, док ће групу Ц, која се игра у Вараждину, чинити Шведска, Немачка, Хрватска и Холандија.

„Далеко је децембар. Мислим да смо у групи са јако квалитетним репрезентацијама и да сви имамо подједнаке шансе за успех. Већ сада треба да почнемо са припремама, јер се ради о јако квалитетним селекцијама са којима смо у групи и са којима ћемо се касније укрстити. Све нас очекују клупске обавезе, почетак сезоне, битно је да све будемо здраве и да дамо све од себе у децембру“, истакла је репрезентативка Србије Драгана Цвијић.

На свечаном жребу у Загребу, испред репрезентације Србије, присуствовали су селектор Саша Бошковић и Јелена Ерић, бивша репрезентативка, а сада члан стручног штаба репрезентације. Актуелне вицешампионке света, на претходном Европском првенству, које је одржано у Србији, заузеле су четврто место.

“Јако занимљива група. Пошто смо ми вицешампиони света, од нас се очекује да покажемо најбоље. Добра група и добре екипе са којима се касније укрштамо. Ми ћемо дати све од себе да покажемо најбоље”, истакао је Бошковић.

Састави група:
А (Ђер): Мађарска , Шпанија, Русија, Пољска
Б (Дебрецин): Норвешка, Данска, Румунија, Украјина
Ц (Вараждин): Шведска, Немачка, Хрватска, Холандија
Д (Осијек): Црна Гора, Француска, Србија, Словачка

Коментари / 0

Оставите коментар