EP: Srpkinje u Osijeku

Srpske rukometašice igraće u grupi D na Evropskom prvenstvu u Osijeku, sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

Ostali sportovi 20.06.2014 | 06:04
EP: Srpkinje u Osijeku

Domaćini Šampionata ‘Starog kontinenta’ biće Hrvatska i Mađarska od 7. do 21. decembra, a žreb je obavljen u Zagrebu.

U grupi A, u Đeru, igraće Mađarska, Španija, Rusija i Poljska. U grupi B, u Debrecinu, naći će se Norveška, Danska, Rumunija i Ukrajina, dok će grupu C, koja se igra u Varaždinu, činiti Švedska, Nemačka, Hrvatska i Holandija.

„Daleko je decembar. Mislim da smo u grupi sa jako kvalitetnim reprezentacijama i da svi imamo podjednake šanse za uspeh. Već sada treba da počnemo sa pripremama, jer se radi o jako kvalitetnim selekcijama sa kojima smo u grupi i sa kojima ćemo se kasnije ukrstiti. Sve nas očekuju klupske obaveze, početak sezone, bitno je da sve budemo zdrave i da damo sve od sebe u decembru“, istakla je reprezentativka Srbije Dragana Cvijić.

Na svečanom žrebu u Zagrebu, ispred reprezentacije Srbije, prisustvovali su selektor Saša Bošković i Jelena Erić, bivša reprezentativka, a sada član stručnog štaba reprezentacije. Aktuelne vicešampionke sveta, na prethodnom Evropskom prvenstvu, koje je održano u Srbiji, zauzele su četvrto mesto.

“Jako zanimljiva grupa. Pošto smo mi vicešampioni sveta, od nas se očekuje da pokažemo najbolje. Dobra grupa i dobre ekipe sa kojima se kasnije ukrštamo. Mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo najbolje”, istakao je Bošković.

Sastavi grupa:
A (Đer): Mađarska , Španija, Rusija, Poljska
B (Debrecin): Norveška, Danska, Rumunija, Ukrajina
C (Varaždin): Švedska, Nemačka, Hrvatska, Holandija
D (Osijek): Crna Gora, Francuska, Srbija, Slovačka

Komentari / 0

Ostavite komentar