Црна Гора биће полигон за НАТО тестирања!

За опозиционе странке које се противе чланству у НАТО, овај предлог закона представља још један корак ка покушају државне власти да се приближи чланству у НАТО, али без испуњавања кључних стандарда.

Регион 17.06.2014 | 17:57
Црна Гора биће полигон за НАТО тестирања!

Оснивање војних штабова и могућност организовања војних вежби чланица НАТО и Партнерства за мир на територији Црне Горе, је тема о којој се расправља у Скупштини те земље.

Политичке партије које се залажу за чланство Црне Горе у НАТО сматрају да је усвајање додатног протокола веома важно због боље сарадње са НАТО алијансом, а противници прикључења НАТО савезу
оцењују да Црна Гора није испунила услове за чланство.

Усвајањем предлога закона о потврђивању Додатног допунског протокола Споразуму дефинише се статус страних војних јединица на територији Црне Горе, као и црногорских јединица на страним територијама, и стварају се предуслови за активности као што су одржавање војних вежби и обука НАТО чланица и оснивање војних штабова НАТО.

Министар одбране Милица Пејановић Ђуришић је између осталог саопштила да се тим документом обезбеђује заштита припадника Војске Црне Горе у њиховим бројним активностима.

За опозиционе странке које се противе чланству у НАТО, овај предлог закона представља још један корак ка покушају државне власти да се приближи чланству у НАТО, али без испуњавања кључних стандарда као
што су владавина права и реформа обавештајних и безбедносних служби.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бане

17.06.2014 17:48

Таман да загаде еколоску дрзаву. Брзо Црногорци променили мисљење, данас овако, сутра онако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

супер хик

17.06.2014 18:29

Одосе Руси,ваља сад тразити нову златну коку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стево

18.06.2014 08:00

Црногорци издајници ви сте неки Срби срам да вас буде продане дусе.

ОДГОВОРИТЕ