Crna Gora biće poligon za NATO testiranja!

Za opozicione stranke koje se protive članstvu u NATO, ovaj predlog zakona predstavlja još jedan korak ka pokušaju državne vlasti da se približi članstvu u NATO, ali bez ispunjavanja ključnih standarda.

Region 17.06.2014 | 17:57
Crna Gora biće poligon za NATO testiranja!

Osnivanje vojnih štabova i mogućnost organizovanja vojnih vežbi članica NATO i Partnerstva za mir na teritoriji Crne Gore, je tema o kojoj se raspravlja u Skupštini te zemlje.

Političke partije koje se zalažu za članstvo Crne Gore u NATO smatraju da je usvajanje dodatnog protokola veoma važno zbog bolje saradnje sa NATO alijansom, a protivnici priključenja NATO savezu
ocenjuju da Crna Gora nije ispunila uslove za članstvo.

Usvajanjem predloga zakona o potvrđivanju Dodatnog dopunskog protokola Sporazumu definiše se status stranih vojnih jedinica na teritoriji Crne Gore, kao i crnogorskih jedinica na stranim teritorijama, i stvaraju se preduslovi za aktivnosti kao što su održavanje vojnih vežbi i obuka NATO članica i osnivanje vojnih štabova NATO.

Ministar odbrane Milica Pejanović Đurišić je između ostalog saopštila da se tim dokumentom obezbeđuje zaštita pripadnika Vojske Crne Gore u njihovim brojnim aktivnostima.

Za opozicione stranke koje se protive članstvu u NATO, ovaj predlog zakona predstavlja još jedan korak ka pokušaju državne vlasti da se približi članstvu u NATO, ali bez ispunjavanja ključnih standarda kao
što su vladavina prava i reforma obaveštajnih i bezbednosnih službi.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bane

17.06.2014 17:48

Taman da zagade ekolosku drzavu. Brzo Crnogorci promenili misljenje, danas ovako, sutra onako.

ODGOVORITE
Name

super hik

17.06.2014 18:29

Odose Rusi,valja sad traziti novu zlatnu koku.

ODGOVORITE
Name

stevo

18.06.2014 08:00

Crnogorci izdajnici vi ste neki Srbi sram da vas bude prodane duse.

ODGOVORITE