Циљ Србије чланство, али и добри односи с Русијом

Циљ Србије је да постане чланица ЕУ, али истовремено и да очува добре односе са Русијом, поручио је премијер Србије Александар Вучић на данашњем састанку са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом.

Србија 17.06.2014 | 16:13
Циљ Србије чланство, али и добри односи с Русијом

Вучић је захвалио за подршку Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, те изразио забринутост због сукоба на истоку Украјине, додајући да ће се Србија залагати да украјинска криза буде ријешена дијалогом, саопштено је из Владе Србије.

Он је још једном захвалио за помоћ Русије током посљедњих поплава,а Лавров је рекао да ће Москва наставити да шаље помоћ угроженим подручјима, те да жели да се Центар за ванредне ситуације у Нишу унаприједи у регионални центар.

Лавров је истакао је да је Москва спремна за јачање сарадње са Србијом у свим областима, као и да подржава европски пут Србије.

Тема разговора била је економска сарадња двије земље, посебно у области енергетике, а саговорници су констатовали да постоји простор за увећање робне размјене, као и за веће руске инвестиције у Србију и српске у Русију.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxл

17.06.2014 14:51

Циљ Србије је да постане чланица ЕУ, али истовремено и да очува добре односе са Русијом, поручио је премијер Србије Александар Вучић на данашњем састанку са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом. Тачно тако, подржавам!

ОДГОВОРИТЕ