Cilj Srbije članstvo, ali i dobri odnosi s Rusijom

Cilj Srbije je da postane članica EU, ali istovremeno i da očuva dobre odnose sa Rusijom, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom.

Srbija 17.06.2014 | 16:13
Cilj Srbije članstvo, ali i dobri odnosi s Rusijom

Vučić je zahvalio za podršku Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, te izrazio zabrinutost zbog sukoba na istoku Ukrajine, dodajući da će se Srbija zalagati da ukrajinska kriza bude riješena dijalogom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

On je još jednom zahvalio za pomoć Rusije tokom posljednjih poplava,a Lavrov je rekao da će Moskva nastaviti da šalje pomoć ugroženim područjima, te da želi da se Centar za vanredne situacije u Nišu unaprijedi u regionalni centar.

Lavrov je istakao je da je Moskva spremna za jačanje saradnje sa Srbijom u svim oblastima, kao i da podržava evropski put Srbije.

Tema razgovora bila je ekonomska saradnja dvije zemlje, posebno u oblasti energetike, a sagovornici su konstatovali da postoji prostor za uvećanje robne razmjene, kao i za veće ruske investicije u Srbiju i srpske u Rusiju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xxl

17.06.2014 14:51

Cilj Srbije je da postane članica EU, ali istovremeno i da očuva dobre odnose sa Rusijom, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom. Tačno tako, podržavam!

ODGOVORITE