Шуми се пробудио!

Седмоструки светски шампион Михаел Шумахер пробудио се из коме и пребачен је из болнице у Греноблу у којој је био од несреће крајем децембра.

Остали спортови 16.06.2014 | 20:11
Шуми се пробудио!

Његова породица објавила је коначно добре вести по питању његовог опоравка, а “Билд” преноси да комуницира са најближима.

Такође, објављено је да ће он опоравак наставити у рехабилитационој клиници, али се не наводи којој, а очекује се да у скорије време неће бити нових информација о његовом стању.

Шумахер је несрећу током скијања доживео 29. децембра, у њој је задобио тешке повреде главе, а истог дана је имао две операције. Његово стање било је веома озбиљно, а процес буђења започет је месец дана касније.

Лекарски тим у болници у Греноблу од почетка је истицао да процес буђења може да потраје, али од јануара се Шумахерова менаџерка Забине Кем само неколико пута огласила. Пре понедељка, последња вест била је да је на тренутке свестан и будан, која је објављена почетком априла.

“Михаел је напустио болницу у Греноблу да би наставио дугу фазу опоравка. Он више није у коми. Његова породица би желеа да изрази велику захвалност докторима који су се старали о њему, сестрама и терапеутима у Греноблу, као и онима који су му пружили прву помоћ на месту несреће. Обавили су одличан посао током претходних месеци. Породица би такође желела да се захвали свим људима који су Михаелу послали поруке за опоравак. Сигурни смо да су му помогле. У будућности тражимо разумевање због тога да ће његов опоравак тећи далеко од очију јавности”, стоји у саопштењу Шумахерове породице.

Шумахерова породица је претходно упозорила да је пред легендарним Немцем друга и тешка борба.

Седмоструки шампио Формуле 1 је повреде главе доживео када је напустио скијашку писту, саплео се и ударио у стену. Истражитељи су објавили да се Шумахер у тренутку несреће кретао брзином врло доброг скијаша.

Шумахер се пре две године по други пут повукао из Формуле 1 у којој је провео 19 година. Освојио је две титуле са Бенетоном 1994. и 1995. године, пре него што је прешао у Ферари, са којим је био непобедив пет сезона заредом од 2000. године. Повукао се 2006. године, а после трогодишње паузе вратио се у шампионат као возач Мерцедеса, али није успео да оствари ни приближно добре резултате онима из најбољих дана.

Коментари / 0

Оставите коментар