Лавров: Цијеним став Србије

Шефруске дипломатије Сергеј Лавров поручио је данас по доласку у Београд да високо цени став Србије која жели уједињење, а не раздвајање у Европи, док је потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић истакао да је посета руског колеге још један корак у развоју политичких односа две братске и пријатељске земље.

Србија 16.06.2014 | 23:06
Лавров: Цијеним став Србије

"Руска Федерација и Србија имају потписан Споразум о стратешком партнерству и желимо да наше односе и надаље развијамо у духу пријатељства", рекао је Дачић по слетању руског министра спољних послова на београдски аеродром "Никола Тесла".

Посета министра Лаврова, биће према Дачићевим речима, прилика за разговор о свим питањима од интереса за билатералне односе Србије и Русије.

Српски народ и влада, како је истакао Дачић, шефа руске дипломатије, који се након три године поново налази у посети Србији, дочекују са великом радошћу.

У кратком обраћању новинарима, Лавров је истакао да високо цени став Србије која жели уједињење, а не раздвајање у Европи, јер, како је рекао, Русија жели да све земље ЕУ и Евроазије буду у заједничком привредном и хуманитарном простору.

Лавров се одговарајући на питање новинара једног страног медија, накратно осврнуо и на ситуацију у Украјини, и упутио поруку влади у Кијеву.

"Већ смо рекли оно што имамо да кажемо, украјинско руководство мора да заустави насиље и позабави се гасним питањем, и све карте су на тој страни стола", рекао је Лавров.

Коментари / 0

Оставите коментар