Lavrov: Cijenim stav Srbije

Šefruske diplomatije Sergej Lavrov poručio je danas po dolasku u Beograd da visoko ceni stav Srbije koja želi ujedinjenje, a ne razdvajanje u Evropi, dok je potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao da je poseta ruskog kolege još jedan korak u razvoju političkih odnosa dve bratske i prijateljske zemlje.

Srbija 16.06.2014 | 23:06
Lavrov: Cijenim stav Srbije

"Ruska Federacija i Srbija imaju potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu i želimo da naše odnose i nadalje razvijamo u duhu prijateljstva", rekao je Dačić po sletanju ruskog ministra spoljnih poslova na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Poseta ministra Lavrova, biće prema Dačićevim rečima, prilika za razgovor o svim pitanjima od interesa za bilateralne odnose Srbije i Rusije.

Srpski narod i vlada, kako je istakao Dačić, šefa ruske diplomatije, koji se nakon tri godine ponovo nalazi u poseti Srbiji, dočekuju sa velikom radošću.

U kratkom obraćanju novinarima, Lavrov je istakao da visoko ceni stav Srbije koja želi ujedinjenje, a ne razdvajanje u Evropi, jer, kako je rekao, Rusija želi da sve zemlje EU i Evroazije budu u zajedničkom privrednom i humanitarnom prostoru.

Lavrov se odgovarajući na pitanje novinara jednog stranog medija, nakratno osvrnuo i na situaciju u Ukrajini, i uputio poruku vladi u Kijevu.

"Već smo rekli ono što imamo da kažemo, ukrajinsko rukovodstvo mora da zaustavi nasilje i pozabavi se gasnim pitanjem, i sve karte su na toj strani stola", rekao je Lavrov.

Komentari / 0

Ostavite komentar