"Змајеви" изгубили са 2:1

У дебитантском наступу на Мундијалу, репрезентативци Босне и Херцеговине поражени су од Аргентине са 2:1 (1:0) на старту такмичења у групи Ф. Већ у трећем минуту "гаучоси" су повели аутоголом Колашинца, у наставку је Лионел Меси постигао карактеристичан гол какве често постиже у дресу Барселоне, а наду је касно пробудио Ведад Ибишевић, у 85. минуту.

Босна и Херцеговина 16.06.2014 | 07:05
"Змајеви" изгубили са 2:1

Како су грмели Аргентинци са трибина Маракане на почетку меча, стекао се утисак да су они домаћини Мундијала, а атмосфера и улога дебитанта "пресекли" су изабранике Сафета Сушића, што је било очигледно у превеликом респекту у уводним минутима.

Већ после 128 секунди, примили су гол после лошег постављања при слободном ударцу који је извео Меси. Рохо је закачио лопту главом, а од Сеада Колашинца се одбила у мрежу, за неславни рекорд најбржег аутогола у мундијалској историји.

У наставку су "змајеви" успели да превазиђу ситуацију и уђу у равноправну борбу на средини терена, грубо их је заустављао Маскерано, па је једну прилику имао и Миралем Пјанић из слободног ударца са 20-ак метара, али је погодио живи зид.
 
У центру пажње током првог полувремена био је Лионел Меси, али његова партија у том делу игре могла је да одушеви само његове најоштрије критичаре, скептичне према његовим партијама у дресу репрезентације. Није креирао нову шансу, али је на другој страни једном себичан био Един Џеко када је шутирао са дистанце, иако је имао и боље решење да проследи лопту на бок.

У 41. минуту, тестиран је био голман "гаучоса" Ромеро, јер је после корнера Сенад Лулић оштро шутирао главом, да би сјајном интервенцијом чувара мреже изборио само нови ударац из угла.
 
Није био Алехандро Сабеља задовољан игром у првом полувремену, освежио је састав убацивши у игру Гонзала Игуаина и Фернанда Гага, којима су место уступили Макси Родригез и Уго Кампањаро, док је Сафет Сушић поверење указао почетној једанаесторки.

Босна се у наставку борила за изједначење, Лионел Меси против притиска са трибина због партије, на које је одговорио поготком у 65. минуту, и то карактеристичан за бројне у дресу Барселоне. После слалома са десне стране уследио је дупли пас са Игуаином, уз дриблинг су се сударили Бичакчић и Бешић, а капитен Аргентинаца је са ивице шеснаестерца лопту проследио у мрежу тик од стативе.
 
Није хтео да призна пораз Сафет Сушић, извршио је убрзо три измене и на терен послао Ведада Ибишевића, што је био пун погодак. Он је показао да је требало раније да добије шансу у 85. минуту, када је хладнокрвно матирао Ромера након асистенције Лулића, али било је касно и за реми.
 
Двоструки прваци света успели су да одоле нападима до 93. минута, а вребали су контре и Лионел Меси је у завршници могао да постигне још један погодак, но са десног бока погодио је спољни део мреже.
Босна може да жали због наивно примљеног првог поготка и да се окрене дуелима са Нигеријом и Ираном, а Аргентина је само у ретким моментима успевала да задовољи апетите навијача који чекају повратак на светски трон. Звиждуци нису заобишли Месија, а он је прославом поготка показао да је скинуо велики терет са леђа сходно очекивањима и оном што је до тад пружао на терену, па је боље и играо до краја утакмице.
 

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Пајсер

16.06.2014 06:09

Гледао сам текму ста рећи БиХ је одиграла право добро без обзира што је изгубила главу горе свака Вама част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

16.06.2014 06:17

Свака цаст змајеви ипак смо играли против велике аргентине,е сад нека се стиде они сто су говорили да це мо попити 7 до 10 голова .... Идемо даље свакако Ја мислим да је и онај проклети Милокрад навијао само се крије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Варда

16.06.2014 06:24

Заиста респецт. Мислим да је Аргентина тренутно најаца репка на свјету. Браво змајеви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај

16.06.2014 06:32

Браво Змајеви. Сви моземо и требамо бити поносни на вас. Дивно представљање дрзаве у овој утакмици у којој нам је ипак недостајало и спортске среце. Буде ли оваква игра у преостале двије утакмице огромне су сансе за осмину финала. Осим фудбалских, и рукометни змајеви су одрадили сјајан посао и пласирали се на свјетско првенство и то против фаворизованог Исланда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

16.06.2014 06:47

момцима свака част, нисмо се осрамотили без обзира на пораз јер смо играли са једном од најбољих екипа на свијету а уз то ово је била наша прва утакмица на СП. уз игру као синоћ Нигерија и Иран би требали пасти

ОДГОВОРИТЕ
Name

коко

16.06.2014 06:49

ма свака цаст...змајеви су имали само мање среце. аргентина је јака екипа али цитаво прво полувријеме су их змајеви паралисали није ицх нигдје било. неријесено би уствари био неки праведни резултат

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

16.06.2014 07:06

Гледајући ноћашњу утакмицу у репрезентацији БиХ видјео сам поновно предратну слику гдје су муслимани хтијели доминирати над друга два народа.Зар је могуће да остала два народа су антиталенти за фудбал?Звјездан им одговара да бих прикрили то све.Погледајте те брадице које су у исламским земљама ја себе не видим да навијам за такву репрезентацију.Мој свијет је друкчији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

16.06.2014 07:19

Гледао сам утакмицу.Мислим да је била чиста несрећа то што су изгубили.Онај аутого, не знам како се то десило, одбила се лопта од тог Колашинца.Штета, играли су одлично и реално гледајући требало је бити 1:1.Нису се осрамотили и намучили су "велику фудбалску велесилу Аргетину".Како нам ништа не ваља у друштву фудбалери су се ипак одлично представили.Још нешто и рукометаши су се пласирали на Свјетско првенство у рукомету.Иде то.Затим и инвалиди у сједећој одбојци и они...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајина

16.06.2014 07:28

Свака част момци! Били сте сјајни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

16.06.2014 07:40

Људи какву су Босну ови представљали, шта је с вама, јесте ли ви видјели оне силне љиљане по трибинама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

16.06.2014 08:00

Боле..Ја нисам гледао љиљане већ сам гледао фудбал.Људи на дресовима нису имали љиљане и нико ником није забранио да оде ако је имао новца и понесе српску заставу и навија са том заставом на утакмици.То је до нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

16.06.2014 08:14

Аман људи висе некима сметају љиљани некима цетри С ,ма маните се тога висе играмо под дрзавном заставом,па немогу ја оцекивати да муслимани носе насе а ми њихове националне заставе ,па БИХ је зема свију нас другу немамо, Али сад це опет неки неписмени ставити да није БИХ његова него РС,. Али увијек казем јадан је онај који мрзи своју дедевину Поздрав БН редакцији,једној нај објективнијој медиској куци у БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

16.06.2014 08:37

Браво за Аргентину и честитке за побједу. Синоћни противник Аргентине је био представник само пола земље из које је дошао... Гаучоси само напријед...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аноминус

16.06.2014 08:40

Српска је синоћ навијала за Аргентину... Има ли ко шта против тога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бијељина

16.06.2014 08:41

Ацо,твоја мозда јесте али наса свакако није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска

16.06.2014 08:52

За xxл: идуцу утакмицу коју буде бих играла куци слободно понеси српску заставу и отидји на трибине и навијај са бх фанатикосима и бице ти незаборавно то ти гарантујем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонимус

16.06.2014 08:57

Немојмо заборавити насе рукометасе.. људи су направили прави подвиг. Велики респецт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аднан Цамо

16.06.2014 08:58

свака цаст оваквим коментарима из РС, и ви сте с нама на свјетском немој те то заборавици надамо се слиједеци пут да и србија се пласира -

ОДГОВОРИТЕ
Name

змајеви

16.06.2014 08:59

Можда представљају Вас мене као Србина а и Хрвате нико није представљао.Погледај само национални састав тима и јели 99% Босне творе босњаци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боле

16.06.2014 09:02

Теби сметају љиљани,па нису љиљани симбол једног народа, златно жути љиљан је ендемична биљчица која расте само у БиХ (лилиум босниакум),љиљани су босански симбол а не бошњачки,нису се сви одрекли Босне као ти. БиХ је пружила одличну партију,Аргентинци су имали више среће,требамо разумити да је босна играла против апсолутног фаворита и екипе која стреми ка свјетском трону,реалан резултатби био неријешено. Са оваквом игром БиХ има добре шансе за следећи круг,Сретно и поздрав свом људима добре воље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

16.06.2014 09:15

Свака част на одличној игри БХ Репрезентацији. Аргентина је победила као што рече Агуеро уз доста среће. Да није било оног ауто гола ствар би била другачија. Сад тек сви увиђамо снагу братства и јединства коју је Тито проводио. Да је Југа остала Бразил, Аргентина, Немачка, Шпанија били би потпуни оутсаидери за освајање купа. То је само један делић истине колико је национализам разарајући фактор у свим сегментима друштва. Ја лично навијам за БХ Репрезентацију и желим им пуно среће !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

16.06.2014 09:27

А ви смрадови сто стављате негативне лајкове...бас вас је Баја издресирао, ко бикови пред разањ,летите само на црвено! Болесни сте! Напријед Змајеви

ОДГОВОРИТЕ
Name

100%

16.06.2014 09:35

Ре БИХ, Сметају ти 2-3 брадице код Змајев? А ста би тек рекао за Талијане и остале брадате? А играци са територије БиХ који играју у Србији и Хрватској, су криви сто је овакав национални састав. Тотално си пролупао и написао глупост, без аргумената. Буди постен, ако знас ста је постење, па процитај мало висе и сигурно це твоји коментари бити другацији. Искрен поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

16.06.2014 09:35

Браво Гаучоси! Република Српска навија за Аргентину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

16.06.2014 09:38

Ре БИХ. Све сто си написао пада у воду кад погледас рукометну репку БиХ. Одосе на свјетско. Браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

16.06.2014 09:43

БН ХВАЛА НА ЉЕПОМ СПОРТСКОМ ПРИЛОГУ АК МОЗЕ У БУДУЦЕ МАЛО ВИСЕ О СПОРТУ ЈЕР ОВА ПОЛИТИКА МЕ ПРАВИ БОЛЕСНИМ ХВАЛА УНАПРИЈЕД

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

16.06.2014 10:10

Мултиетницка репрензетација?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

16.06.2014 11:25

Браво змајеви. Подршака у већини је од добрих људи, који не мрзе ову дјецу што нам свима проносе част у свијету. Мислите да је неко чуо за Бају, Лагумџију или Изетбеговића. Јесте али како пате овај народ изгладњели. Не може нама нико ништа само напријед, морамо од будала отети ову нашу лијепу БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

16.06.2014 15:02

Захваљујем свима који подрзавају насу репрезентацију. А онима који испољавају национализам могу реци да је Босна наса земља. И српска и бошњачка и хрватска. Сто се заставе тице, ја сам за утакмицу окацио дрзавну заставу, заставу Републике Српске и Хрватске. Окацицу стотину застава ако це то помоци да се у овој земљи поцне зивјети достојанствено тј. да нам плате и пензије буду на нивоу Њемацке и Свицарске. Људи. док се ми је*емо око застава и националне припадности ови на власти нас је*у тотално. Остало нам је само да се радујемо ако НАСИ змајеви побједе. Змајевима пуно среце и лијеп поздрав упосленицима БН ТВ и свим људима који нису оптерецени национализмом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Делије Бијељина

16.06.2014 15:51

Сваки Србин који је синоћ навијао за пола репрезентације са талибанским брадицама, треба да добро размисли шта се са њим дешава. Та квази репрезентација не може представљати Србе и Српску. Навијаћу за све противнике талибанских брадица јер то није моја репрезентација. А ви дјецо комунизма изигравајте братсво и јединство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

16.06.2014 16:07

ја немогу да вјерујем ста се писе по форумима само глупост престаните се глупирати змајеви су играли за цјелу бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко Д.

16.06.2014 16:54

Свим срцем сам био уз НАСУ дрзаву БиХ, каква-таква, али док год је несто ЗАКОНСКИ ја сам увијек ЗА, јер БиХ је и СРПСКА земља, овде су наси коријени, наси манастири су и у Зеници, Сарајеву и Мостару, исто као и у Требуњу, Банајалуци или Бијељини..... .... Једино не могу навијати за Хрватску јер се НИСУ оградили од ФАСИЗМА Симуница, него су га и бранили.... Посебно је велики цовјек Сафет Сусиц којег и Пикси цијени и дан данас.... Сада до побједе против Нигерије и Ирана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

16.06.2014 16:56

Циме се паметан стиди то се будала поноси... Ово се односи који спорт мјесају са својим примитивизмом и јадним зивотом сто га воде... Треба бодрити све са ових простора, а за сада нас у свијету знају по памети по овој фудбалској репрезентацији, рукометној, косаркаској... А по будалестини нас знају преко политицара... Зато ако треба као сто неко овдје реце треба ставити све 3 заставе, јер нормални свијет зели помирење, а политицари не, јер онда губе радна мјеста... Браво за рукомет и најбоље зеље за фудбал.. А слиједеци пут цемо за комсије Србију или Македонију или Словенију или Црну Гору или мозда опет за БХ и Хрватску, или за све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кирк

16.06.2014 18:13

Студирао сам у БГ 4 год и све вријеме објасњавао да сам србин и у новинама Блиц на карти од временске прогнозе показивао ста је Република Српска и гдје се налази, али сам опет остао босанац а нису ни науцили гдје је РС!!! Не знам засто се ми стидимо и одрицемо Босне и Херцеговине?!. Па БиХ је наса дједовина, наси таленти у свим спортовима играју за Србију а не за БиХ. Позвао би Папе и србина и хрвата да играју у Реалу, Бајерну, Ман... Зато смо ми криви сто је репрезентација једнонационална а не момци који играју. Зато ја навијам за БиХ и свака им цаст. Напријед ЗМАЈЕВИ и срецно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

16.06.2014 18:14

Пустите висе Баку,Баку И Драгу болесни смо висе на Тај национализем.Ко нан је крив да Модриц игра за Хр.да Суботиц игра за Србију.мого би јос набрајат.Требамо се замислит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балканац

16.06.2014 19:28

Јако Залосно за Цовјецанство,оваква излагања и мијесања Спорта са Политиком.Имам осјецај да једни друге убиједјујете да промијене мисљење и воле неког,нема потребе убједјивати се ко је ко и за ког навија,то је сама воља,ако је код неког јаца мрзња од љубави према спорту онда је то његов Проблем.Ја могу само у моје име да говорим волим када Балкан доминира у свим спортовима не смета ми никакав симбол који код људи јер то је знак слабости,навијати за земљу која је и само Србију Обрукала на свјетском првенству је јос један доказ да јос постоји оних људи који назалост немају ни дрзаву ни коријен лутају тако као слијепци по Форумима како би изнијели сав тај свој гнев који дозивљавају у својој средини на другима.Залосно зелим вам од свег срца опоравак од Васе болести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

16.06.2014 20:43

Нисм гледао,знаци побједили су наси Босну 2-1!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

16.06.2014 20:46

Реци да је селекција БиХ једнонационална,а не зељети играти за њу је безобразлук.Играци поријеклом из БиХ који су се одлуцили играти за Србију и Хрватску би добро досли насој репрезентацији,али они не зеле да играју за БиХ,и то је њихово право,али пустите оне који зеле "погинути"на травњаку за БиХ нека играју и немојте им бројати крвна зрнца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

16.06.2014 20:55

Тако је Миленко.Ово је и Васа репрезентација колико и моја.Ко мени даје за право да је Босна висе моја него васа.Будите уз ове момке и радујмо се заједно успјесима Папета и насих фудбалера.Искрен поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Делије Бијељина

16.06.2014 21:31

Па и Београд и Нови Сад и Загреб и Пула и Сплит - сви су навијали за БиХ. Можда је ипак дефект у твојој глави?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мило тило

16.06.2014 21:33

Шта сад? Треба ли да плацемо? То и није репрезентација Републике Српске нек плацу Босњаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИХАЦ

16.06.2014 21:34

Па не мора ни један Србин навијати за БиХ ако неце.. ста кога брига то.. Ево рукометаси висе Срба и Хрвата па нама Босњацима не смета

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитно

16.06.2014 22:23

Све муслимани у екипи. Осим оног Продановица "Мисимовица"... гдје су остали Хрвати и Срби ??? Зрински добио титулу, а ни један не игра...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подсјетник

16.06.2014 22:38

Упућено онима који своју националну патетику просипају по форумима остављајући коментаре дан - ноћ, с обзиром да немају посла (Боже драги, зашто??): Сјећате ли се најбољег, најбољег играча, али и најбољег човјека Босне и Херцеговине у задњих двадесет и пет година??? СЕРГЕЈ БАРБАРЕЗ!!! Пошаљи њему маил и питај га сметају ли му љиљани, шаховнице, 4 ц етц...питај њега за "чију" репрезентацију је играо...отровна и заразна интелектуална биједа, то је прави назив за стање националиста. Напријед Змајеви, напријед БиХ, БиХ свију нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бег Бозо

16.06.2014 22:43

Браво БН, наставите пратити ове храбре момке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДјМрки

17.06.2014 04:55

@Градиска РС Погледај који си ти јадник и болесник ста пишеш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

17.06.2014 06:58

Људи, свака вам част за навијање за репрезентацију БиХ. Сад сте за мене још већи Срби - ма Србенде, али људине! А нека се стиди овај шљам што навија за далеку и ни по чему блиску Аргентину и успут пљује на земљу у којој је рођен. Поздрав од једног Бошњака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузз

17.06.2014 09:47

Казу неки нема у репки довољно Срба и Хрвата, па људи будите објективни сви најбољи српски и хрватски играци (а има их все) са простора БиХ играју за Србију или Хрватску, тј. одабрали су те дрзаве, па и самом Мисимовицу је БиХ била друга опција. Треба бити реалан, ево само Хрвати, многи који су отисли да играју за Хрватску, би сада носили дрес БиХ и били у првом саставу да су хтјели играти за БиХ. Због овог успјеха , тј одласка на СП мозда додје и до неке промјене па млади свих националности поцну се висе фокусирати на репрезентацију БиХ, кад Љајиц мозе реци да це само играти за репрезентацију Србије , засто то Срби не би могли у БиХ, кад представљају један конститутиван народ, и пола дрзаве је под њиховом контролом.... Лп

ОДГОВОРИТЕ
Name

анаонимус 2

17.06.2014 13:39

За анонимуса "ИМАМ ЈА ПРОТИВ ШТА САД?"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоптас

17.06.2014 19:19

Нека су изгубли а и да су добили,свеједно ми је.Не могу да замислим себе да навијам за тамо неке змајеве.

ОДГОВОРИТЕ