Реакције великана: Ово је дно дна!

Српска кошарка је дотакла дно након дешавања на првом мечу финалне серије плеј-офа оценили су бивши репрезентативци и селектори земље некадашње светске силе.

Кошарка 15.06.2014 | 14:20
Реакције великана: Ово је дно дна!

Црвена звезда Телеком је у суботу победила Партизан са 97:88, а меч су обележили прекиди, туча и пражњење хале Пионир.

Бивши селектор кошаркашке репрезентације Србије и Југославије Душан Ивковић признао је да су му тешко пале сцене из првог меча финала плеј-офа кошаркашке Суперлиге Србије, а огласили су се Дражен Далипагић и Владе Ђуровић.

"Ово је изузетно лош моменат за нашу кошарку. Играло се без публике, па још на крају пет на три, то су за мене непоновљиве и жалосне сцене. Ево, лоше се и сад осећам. Потребно је наћи решење да се финална серија приведе крају, јер ћемо због овога бити у фокусу целе кошаркашке Европе. Бојим се да неће испасти на добро, ако се настави са препуцавањима", рекао је Ивковић.

Он није желео да именује кривце, али је додао да има доста одговорних за тренутно стање у српској кошарци.

Слично мисли и бивши прослављени репрезентативац Дражен Далипагић, који није изненађен због прекида утакмице и туче играча на терену.

"Немам никакав коментар, сем да је ово наставак свега што се дешава у спорту од деведестих година прошлог века. Ништа ме не изненађује, само ћу рећи брука и срамота српске кошарке. Немам намеру да дајем предлоге и решења, то нека мисле људи из савеза, они су плаћени да се баве тиме", поручио је Далипагић.

Искусни кошаркашки стручњак Владе Ђуровић као главног кривца, пред вечитих ривала, означио је и Кошаркашки савез Србије (КСС).

"Ово је тужно, ружно и жалосно. Колико треба још да руше српску кошарку, деценијама је шамарају са свих страна. Када то кажем мислим и на Кошаркашки савез Србије. Постоји милион криваца за овакву ситуацију и мислим да не би смело више да се толерише ово", рекао је Ђуровић.

Према његовим речима, судије нису смеле да дозволе да се утакмица заврши играњем пет на три.

"Кривим и судије јер је смешно што су дозволиле да се кошарка игра "пет на три", морали су да избалансирају како би би исти број играча на обе стране. Ово је удар на интелигенцију. Не знам више шта можемо да очекујемо до краја првенства", рекао је Ђуровић.

До мучних сцена у Пиониру дошло је када је тренер Партизана Душко Вујошевић, незадовољан суђењем, одлучио да крајем треће четвртине повуче екипу са терена.

Нови прекид уследио је у 32. минуту, после међусобне туче играча коју су иницирали Никола Милутинов из Партизана и Демаркус Нелсон из Црвене звезде Телеком.

Након што је полиција испразнила халу, а судије искључиле све које су учествовали у инциденту, на терен су изашла петорица играча Звезде и тројица из Партизана. Друга утакмица финалне серије требало би да буде одиграна у понедељак.

Коментари / 0

Оставите коментар