Шта треба да се деси, да ове слике нестану?!

Кошаркаши Партизана и Звезде опет су се осрамотили. Први меч финала завршен је после три сата, два прекида, туче, победом Звезде уз игру 4 на 2, без публике!

Кошарка 15.06.2014 | 13:55
Шта треба да се деси, да ове слике нестану?!

Велика срамота се могла наслутити када је Партизан повукао играче са паркета у трећој деоници, а затим је у четвртој дошло и до праве уличарске туче на паркету.

Уследио је дуг прекид, испражњене су и трибине, а више него тужан меч су наставила три играча Партизана и петорица играча Црвене звезде.

На крају "дербија", који је повукао српску кошарку на ново дно, црвено-бели су уписали победу од 97:88, а утакмицу су завршила шесторица играча!

После свега, а није први пут да се у српској кошарци у овом контексту користи та фраза - резултат је најмање битан.

Хаос који је дефинитивно одредио курс овог меча, а можда и читаве финалне серије, отпочели су Никола Милутинов и ДеМаркус Нелсон. Центар Партизана се унео у лице беку Звезде који га је потом ухватио за врат.

Потом су се укључили Иван Раденовић и Жофре Ловерњ. На крају је Нелсон буквално бацио Милутинова на паркет, док су се на другој страни тукли сви, играчи, помоћници, вероватно и редари. Српска кошарка је дотакла дно, не може ниже!

Затим су навијачи Партизана дошли иза клупе Звезде и почели столицама да гађају играче, а Мирко Павловић и резервни играчи црвено-белих кренули у обрачун.

Уследио је прекид меча и излазак једног играча Звезде из Пионира. Недуго затим и остали играчи Звезде су се повукли са паркета, али на други излаз кроз партер поред својих навијача.

Уместо да већ тада ставе тачку на утакмицу, делегат и судије меча одлучиле су да испразне трибине Пионира како би утакмица могла бити настављена. У консултације је била укључена и Жандармерија.

У доброј мери испражњен је и паркет. Искључени су сви играчи, осим тројице у редовима Партизана и петорице у редовима Црвене звезде!

Играли су Тепић, Богдановић и Ловерњ са једне стране, а са друге Симоновић, Катић, Ребић и Липовиј (до краја меча због личних грешака искључени Богдановић и Катић).

Тако је гледана једна од најсрамотнијих епизода у историји српске кошарке и скоро пуна четвртина потпуно обесмишљене кошарке, за очигледно бесмислен трофеј, у очигледно бесмисленој лиги.

У обесмишљавању спорта којим смо се некада поносили, учествовала су два наша највећа клуба, али је процес почео много пре вечерашње утакмице.

Кривица ипак никако није само на њима - на челницима, тренерима и играчима вечитих ривала - кривица је и на вечито тихим челницима Савеза, али и на медијима и спортској јавности, који су прећуткивањем или мање-више пасивним праћењем онога што се одвијало последњих година, фактички пристали, а можда чак и подржали тај суноврат.

Наставак серије планиран је за понедељак од 20х, а до тада се очекује реакција челника КСС, као и одлуке о казнама и суспензијама.

Нова срамота за српску кошарку, за Партизан и Црвену звезду. Има ли краја овом лудилу?

 

Коментари / 0

Оставите коментар