Случај Мегатренд неће бити гурнут под тепих

Ситуација око Мегатренда и Миће Јовановића не може да буде заташкана и гурнута под тепих, изјавио је премијер Србије Александар Вучић.

Србија 15.06.2014 | 15:30
 Случај Мегатренд неће бити гурнут под тепих

ВВучић је нагласио да ће истрага у вези са спорним докторатом Јовановића бити доведена до краја.

- Свуда у свету су приватни универзитети најбољи. Надам се да ћемо у року од 10 до 15 година и на приватним универзитетима код нас имати јасно дефинисан критеријум оцењивања. Систем образовања јесте
наш највећи проблем и највећа мука. Потребно је дуже време и системске промене да бисмо то решили - изјавио је премијер.

Ректор Мегатренд универзитета Мића Јовановић поднео је оставку због оптужби да је лажирао докторат Лондонског универзитета.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxл

15.06.2014 11:59

Нисмо ми за капитализма а ни за приватних универзитета и факултета. Треба то вратити држави и привреду и образовање, ко у Југославији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

15.06.2014 13:09

Ми морамо пратити светске трендове. Афера Мегатренд треба да се истражи и ја верујем да ће то Вучић потенцирати да се то до краја расветли. Вучић никога ко је у криминалу не штити. У држави треба да постоје приватни факултети али под жестоком контролом државе. Ту држава треба да буде ригорозна. Факултет није пијаца на коју ћете отићи и купити диплому. Приватне Универзитете треба жестоко контролисати и за сваку ситницу кажњавати како би се довели у ред. Забранити постојање приватних универзитета би било равно томе да спроводимо дискриминацију. Ми то не би требали чинити али сектор приватног образовања треба жестоко контролисати, такођер и државни сектор јер је ту по мени већи криминал него у приватном сектору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уни

15.06.2014 13:17

И на Западу постоје различити универзитети, добри и лоши али се приликом запошљавања људи тестирају, узимају на пробни рад и сл. Овдје неког чека посао па онда он оде да дипломира или докторира и мудро ћути о начину стицања образовања и нико га не пита. А ако га упита, честа је појава да не зна рећи ни шта је завршио, ни гдје, ни на коју тему....жалосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зенга

15.06.2014 19:33

Зреба провјерити диплому Томе Николица јер он незна на којјој је теми дипломирао ја лицно сам био присутан кад је један нас пријатељ питао

ОДГОВОРИТЕ