Slučaj Megatrend neće biti gurnut pod tepih

Situacija oko Megatrenda i Miće Jovanovića ne može da bude zataškana i gurnuta pod tepih, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 15.06.2014 | 15:30
 Slučaj Megatrend neće biti gurnut pod tepih

VVučić je naglasio da će istraga u vezi sa spornim doktoratom Jovanovića biti dovedena do kraja.

- Svuda u svetu su privatni univerziteti najbolji. Nadam se da ćemo u roku od 10 do 15 godina i na privatnim univerzitetima kod nas imati jasno definisan kriterijum ocenjivanja. Sistem obrazovanja jeste
naš najveći problem i najveća muka. Potrebno je duže vreme i sistemske promene da bismo to rešili - izjavio je premijer.

Rektor Megatrend univerziteta Mića Jovanović podneo je ostavku zbog optužbi da je lažirao doktorat Londonskog univerziteta.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxl

15.06.2014 11:59

Nismo mi za kapitalizma a ni za privatnih univerziteta i fakulteta. Treba to vratiti državi i privredu i obrazovanje, ko u Jugoslaviji.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

15.06.2014 13:09

Mi moramo pratiti svetske trendove. Afera Megatrend treba da se istraži i ja verujem da će to Vučić potencirati da se to do kraja rasvetli. Vučić nikoga ko je u kriminalu ne štiti. U državi treba da postoje privatni fakulteti ali pod žestokom kontrolom države. Tu država treba da bude rigorozna. Fakultet nije pijaca na koju ćete otići i kupiti diplomu. Privatne Univerzitete treba žestoko kontrolisati i za svaku sitnicu kažnjavati kako bi se doveli u red. Zabraniti postojanje privatnih univerziteta bi bilo ravno tome da sprovodimo diskriminaciju. Mi to ne bi trebali činiti ali sektor privatnog obrazovanja treba žestoko kontrolisati, također i državni sektor jer je tu po meni veći kriminal nego u privatnom sektoru.

ODGOVORITE
Name

Uni

15.06.2014 13:17

I na Zapadu postoje različiti univerziteti, dobri i loši ali se prilikom zapošljavanja ljudi testiraju, uzimaju na probni rad i sl. Ovdje nekog čeka posao pa onda on ode da diplomira ili doktorira i mudro ćuti o načinu sticanja obrazovanja i niko ga ne pita. A ako ga upita, česta je pojava da ne zna reći ni šta je završio, ni gdje, ni na koju temu....žalosno.

ODGOVORITE
Name

Zenga

15.06.2014 19:33

Zreba provjeriti diplomu Tome Nikolica jer on nezna na kojjoj je temi diplomirao ja licno sam bio prisutan kad je jedan nas prijatelj pitao

ODGOVORITE