Клинтонова има разлоге за предсједничку кандидатуру

Иако инсистира да још није одлучила да ли ће се кандидовати на председничким изборима 2016. године, бивша америчка државна секретарка Хилари Родам Клинтон изнела је више разлога зашто би то требало да учини.

Свијет 14.06.2014 | 13:14
Клинтонова има разлоге за предсједничку кандидатуру

 

У интервјуу за америчку ТВ мрежу АБЦ, Клинтонова је рекла да сада зна како да не води кампању, пошто је изгубила номинацију у Демократској странци од Барака Обаме 2008.

На питање о истрази републиканаца о сазнањима и улози коју је имала у одговору на напад на амерички конзултат у Бенгазију у Либији, пре две године, када је погинуло четворо дипломата, Клинтонова је рекла да је њихово инсистирање на томе још један подстицај за кандидовање.

"То је додатни разлог за кандидатуру, јер ја не верујем да наша велика држава треба да игра у нижој лиги. Ми треба да будемо у првој", истакла је Клинтонова.

Клинтова је, такође, рекла да сматра да би кандидатуром могла више да учини за девојке и жене и буде ефикаснија у борби на унапређењу родне равноправности.

Као разлог да се не кандидује, Клинтонова, која се налази на великој турнеји представљања своје нове књиге "Тешки избори", поновила је да ужива у свом животу и чињеници да ће ускоро постати бака.

Низом наступа и интервјуа, Клинтонова јасно ставља до знања да је ипак већ озбиљно размотрила поновну кандидатуру за председника, навео је АП.

Она већ има мрежу присталица и финансијера и за разлику од 2008, нема правог противкандидата за номинацију у Демократској странци.

Анкете јавног мњења показују благи пад популарности Клинтонове од како је кренула на турнеју, иако је многи Американци и даље виде у позитивном светлу.

Истраживање Галупа уочи објављивања њених мемоара показује да 54 одсто Американаца гледа на Клинтонову позитивно, што је пад у односу на 59 одсто у фебруару.

Као државни секретар САД, популарност Клинтонове се углавном кретала око 60 одсто, према Галупу.

Коментари / 0

Оставите коментар