У тренду су коврџе, таласи и боб

Лепа, негована коса је одувек била један од главних женских адута, па није ни чудо да је готово свим дамама стало да увек изгледа беспрекорно. Управо због тога фризери се труде да сваке сезоне прикажу што више фризура које захваљујући новим техникама обликовања изгледају још атрактивније.

Мода и љепота 14.06.2014 | 07:26
У тренду су коврџе, таласи и боб

Овог пролећа актуелни су различити трендови у шишању и фарбању косе, од класичних до врло екстравагантних, тако да свако може да изабере модел који му најбоље пристаје. Такође је присутно и доста различитих стилова, а чини се да фризери комбинују и ретро и модерне форме, што се уклапа и са трендовима на модној сцени. Како у мноштву трендова одабрати фризуру "по мери" саветују стручњаци.

- Ако желите да ваша коса изгледа другачије, пре него што се одлучите како ћете да се ошишате важно је да у обзир узмете и боју тена, очију, облик лица, као и стил одевања. Није довољно да се држите само трендова, и да бирате искључиво облике који су ултрамодерни. Једнако је важно да се поштује једно од основних правила, а то је да се прави разлика између фризура за дан и вече. Што се тиче модерних облика, и овог пролећа веома су модерне коврџе, таласи, локне, акценат је пре свега на што природнијем изгледу.

Истичу се боб фризуре свих дужина и облика, и равно фениране и разбарушене. Такође се носе и благо степенасти и равни облици, а за обликовање је најзахвалнија коса средње дужине. Што се тиче асиметрије највише се користи на боб фризурама, тако да једна страна буде мало краћа, а друга дужа. Носи се кратка коса, са шишкама, у пиxи стилу и без асиметрије.

- Овог пролећа истичу се светлије платинасте нијансе и хладни браон тонови. Хладне нијансе црвене препоручујем дамама са светлијим теном, а топле тамнијој пути. Актуелне су и све бакарне и јаркоцрвене нијансе, а за храбрије даме препоручујем и ружичасте тонове који су веома модерни ове сезоне. Што се тиче начина фарбања и даље је врло актуелна омбре техника, али са блажим прелазима и праменовима тако да изгледа природније.

Незаобилазни су и праменови и препоручујем их женама које не би хтеле да мењају боју косе, већ само да освеже изглед. Ове сезоне раде се у више боја, на пример, од карамеле до плаве или од чоколаде до средње смеђе... Модерно је и "сунце у коси", односно нијансирање слободном руком, до две или три нијансе светлије, тако да се не добије велики контраст.

Коментари / 0

Оставите коментар