U trendu su kovrdže, talasi i bob

Lepa, negovana kosa je oduvek bila jedan od glavnih ženskih aduta, pa nije ni čudo da je gotovo svim damama stalo da uvek izgleda besprekorno. Upravo zbog toga frizeri se trude da svake sezone prikažu što više frizura koje zahvaljujući novim tehnikama oblikovanja izgledaju još atraktivnije.

Moda i ljepota 14.06.2014 | 07:26
U trendu su kovrdže, talasi i bob

Ovog proleća aktuelni su različiti trendovi u šišanju i farbanju kose, od klasičnih do vrlo ekstravagantnih, tako da svako može da izabere model koji mu najbolje pristaje. Takođe je prisutno i dosta različitih stilova, a čini se da frizeri kombinuju i retro i moderne forme, što se uklapa i sa trendovima na modnoj sceni. Kako u mnoštvu trendova odabrati frizuru "po meri" savetuju stručnjaci.

- Ako želite da vaša kosa izgleda drugačije, pre nego što se odlučite kako ćete da se ošišate važno je da u obzir uzmete i boju tena, očiju, oblik lica, kao i stil odevanja. Nije dovoljno da se držite samo trendova, i da birate isključivo oblike koji su ultramoderni. Jednako je važno da se poštuje jedno od osnovnih pravila, a to je da se pravi razlika između frizura za dan i veče. Što se tiče modernih oblika, i ovog proleća veoma su moderne kovrdže, talasi, lokne, akcenat je pre svega na što prirodnijem izgledu.

Ističu se bob frizure svih dužina i oblika, i ravno fenirane i razbarušene. Takođe se nose i blago stepenasti i ravni oblici, a za oblikovanje je najzahvalnija kosa srednje dužine. Što se tiče asimetrije najviše se koristi na bob frizurama, tako da jedna strana bude malo kraća, a druga duža. Nosi se kratka kosa, sa šiškama, u pixi stilu i bez asimetrije.

- Ovog proleća ističu se svetlije platinaste nijanse i hladni braon tonovi. Hladne nijanse crvene preporučujem damama sa svetlijim tenom, a tople tamnijoj puti. Aktuelne su i sve bakarne i jarkocrvene nijanse, a za hrabrije dame preporučujem i ružičaste tonove koji su veoma moderni ove sezone. Što se tiče načina farbanja i dalje je vrlo aktuelna ombre tehnika, ali sa blažim prelazima i pramenovima tako da izgleda prirodnije.

Nezaobilazni su i pramenovi i preporučujem ih ženama koje ne bi htele da menjaju boju kose, već samo da osveže izgled. Ove sezone rade se u više boja, na primer, od karamele do plave ili od čokolade do srednje smeđe... Moderno je i "sunce u kosi", odnosno nijansiranje slobodnom rukom, do dve ili tri nijanse svetlije, tako da se ne dobije veliki kontrast.

Komentari / 0

Ostavite komentar