Спомен-крст на Златишту до краја септембра

Савез логораша Републике Српске неће одустати од изградње спомен-крста на Златишту посвећеног Србима убијеним у Сарајеву у току протеклог рата, који ће бити подигнут до краја септембра, изјавио је Срни предсједник овог савеза Бранислав Дукић.

Босна и Херцеговина 13.06.2014 | 10:01
Спомен-крст на Златишту до краја септембра

Дукић тврди да нису тачне информације које су се појавиле у појединим медијима да је локалном бизнисмену продата локација на Златишту за изградња рекреационог центра.

"Земљиште на Златишту није продато, нити ће се тако нешто десити", поручио је Дукић.

Он је поновио да ће спомен-крст на Златишту бити подигнут у септембру, без
обзира на противљења високог представника и ОХР-а. Дукић је најавио да ће Савез логораша Српске позвати високог представника да у септембру први прислужи свијећу погинулим Србима из Сарајева.

Предсједништво Савеза логораша Републике Српске донијело је крајем децембра прошле године одлуку о постављању спомен-крста на Златишту, посвећеног убијеним Србима у Сарајеву током протеклог рата.

На спомен-крсту, високом 26 метара, требало би да буду уклесана имена више од 6.600 Срба убијених у Сарајеву и околини.

ОХР је раније саопштио да се "вјерски симболи не смију користити да би се намјерно иницирала међуетничка напетост".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Цомбе

13.06.2014 08:39

Дукић је Милетов полтрон. Боље би било да тај крст стави на неко брдо изнад Лакташа ! Поставите спомен крст на мјесту страдања,Казани,Добровољачка или на Врацам или Вељинама. Поставиће те крст на неприступачно брдо које нико неће обилазит. Господине Дукићу, хоћете ли Ви стражарити поред њега ? Свака будала из Сарајева ће се "нагонити" на њега.. Немој те Ви који у Бања Луци живите србовати преко наших леђа. Наше средње и Основне школе немају још фискултурну салу, болница нам је у распаду, људи живе катастрофално. Доста нам је лажног патриотизма, поготову пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

13.06.2014 08:46

Подизање тог крста је намјерно провоцирање сарајлија и дизање тензија пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

13.06.2014 08:54

Не кажем да није било страдања, треба обиљежити, међутим имамо страдања од поплава, гдје људи треба даље да живе, па зар те паре не можемо прво усмјерити у поплављена подручја, па некад поставити када буду боља времена. Питање свих питања, одакле вама паре за то? ( одговро зна СНСД)

ОДГОВОРИТЕ