Судије да буду изван система оцјењивања?!

Министар правде БиХ Бариша Чолак рекао је да главни тужилац БиХ Горан Салиховић и предсједник Суда БиХ Медџида Кресо желе да судије и тужиоци буду изван система оцјењивања, што није у складу са непристрасним правосуђем.

Босна и Херцеговина 09.06.2014 | 14:49
Судије да буду изван система оцјењивања?!

Чолак је оцијенио да је садашња позиција главног тужиоца и предсједника Суда поприлично комотна, констатујући да се она по сваку цијену жели очувати, што није добро, јер без принципа одговорности није могуће изградити непристрасно и ефикасно правосуђе.

Коменатришући подизање оптужнице против директора Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ Горана Зупца, Чолак је навео да овај случај "руши вјеру у однос полиције и Тужилаштва".

Он је подсјетио да је у БиХ у низ наврата било подизања оптужница, које су чак и потврђене од судова, па није било осуђујућих пресуда, а земља је плаћала немали новац.

"Све скупа што се догађа не доприноси повјерењу у наше институције правосудног система и агенције за провођење закона", рекао је Чолак за "Вечерњи лист", издање за БиХ.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

домаци странац

09.06.2014 09:46

како је могуце да председник суда БХ и главни тузиоц БХ буду муслимани ? загарантоване оптузнице и судјење србима ! БХ суд је битнија установа него председниство, из којег разлога није систем ТРИ како за председника суда тако за тузиоца? Барасанин (србин-јањицар)је био тузиоц, муслиманка председник? Увјек муслимани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

09.06.2014 09:54

Живимо у систему где непостоје вредности. Погледајте само просек оцена на Правном Факултету наших судија. То је дно дна. Већина њих има нешто мало виши просек од 6. У Судовима и Тужилаштвима седе правници нулте класе. Ту влада један општи хаос и незнање. Ту седе подобници политичког система лоших вредности. Политика има велики утицај на судије и тужиоце. Они доносе одлуке како им се каже а не по закону. Политика је направила систем да судија и тужилац неодговарају за криминал који чине. Та њихова независност је само параван политичких слуга овог система. Случај са овим криминалцем из Требиња ће бити заташкан, и то је свима очигледно јасно. Он је ту доведен по политичкој линији, нагазио је неке наркобосове које штити сарајевска политичка елита и онда сада они њега газе. Ту ће се Правосудни Систем буквално да искористи како би се ситуација на релацији Највећег криминалца у Требињу и Сарајевских Наркобосова поравнала. Највећи криминал у правосуђу у РС је у Основном суду у Зворнику и Окружном суду у Бијељини. То су бастиони заштите политичке елите огризле у организованом криминалу на истоку Српске. У ове мафијско правосудне послове као тајни агенти укључени су по рођачко-пријатељским везама Полицијско - Тужилачки ешалон на релацији СЈБ Зворник, ЦЈБ Бијељина и Окружно Тужилашво Бијељина. Њих режим плаћа да сакривају организовани криминал а не да га откривају. У Глиници се догодила пљачка века. Опљачкан је највећи Гигант у Српској. Шта су радили Полиција (СЈБ Зворник и ЦЈБ Бијељина) -ништа. Шта је урадило Тужилашво у Бијељини. По свему судећи у Глини ће за криминал да одговарају чистачице и дактилографкиње што нису спречиле криминал тежак милијарду КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледам и видим

09.06.2014 10:43

Па, кад имају овакве тужиоце закључује се да ни они нису ништа бољи. БиХ - држава криминалаца: хттп://www.yоутубе.цом/wатцх?в=8КXљЦ7wЦмо

ОДГОВОРИТЕ
Name

све сте ми отели

09.06.2014 11:13

Повјерења у вас! 14 година сам на суду за поврат имовине, судије, адвокати, тузиоци, Миланка Зец из Управе у Бањалуци; Драгољуб Давидовиц или мозе и Зградољуб... сви су тразили пинку да то среде и на крају потимали све мени нигдје ни имовине ни достојанства. Доста ми је и Србца и Гламоца и Теслица Бакинаца и свих вас сто сте се сјатили у градове с 4 разреда основне и пољским wц-ом! Марс куци одакле сте досли...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

09.06.2014 11:39

За све сте ми отели. Колико сте дали Давидовицу и ста вам је отето?одакле су Васи преци?Људи се дијеле на добре и лосе,мене су тако уцили,а не како неко изгледа,одакле је,ста ради .........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јолдис

09.06.2014 16:13

Знам тузиоца у Ррпублици Српској који има само цетири разреда основне сколе. Понављам цетири (4).

ОДГОВОРИТЕ