Епидемиолошка ситуација у Семберији још нестабилна

Стање на подручју Града Бијељина се нормализује, укључујући и постепену стабилизацију на поплављеним подручјима уз ријеку Саву.

Република Српска 08.06.2014 | 12:47
Епидемиолошка ситуација у Семберији још нестабилна

Хигијенска ситуација је задовољавајућа, а како тврде у бијељинском Штабу за ванредне ситуације, епидемиолошка ситуација у погледу цријевних заразних болести на санираном подручју је несигурна с тенденцијом стабилизације, а на поплављеном подручју је и даље несигурна.

И даље је на снази Одлука о престанку важења Одлуке о проглашењу ванредне ситуације на дијелу подручја Града Бијељина, осим за подручја насељених мјеста Амајлије, Попови, Дворови, Нови Дворови,
Дијелови, Даздарево, Крива Бара, Тријешница, Трњаци, Остојићево, Батковић, Балатун, Велино Село, Јелаз, Бродац, Велика Обарска, Вршани и Нови.

Током јучерашњег данас су настављени радови на санацији Дринског насипа и канала Дрина-Глоговац.

Ватрогасци Територијалне ватрогасне јединице Бијељина претходног дана су били ангажовани на пословима
испумпавања воде из поплављених објеката, насеља и улица, а настављено је и одвожење чврстог и кабастог отпада. 

У току јучерашњег дана, одвезено је око 300 тона чврстог и кабастог отпада. Екипе Дома здравља и чете Оружаних снага БиХ вршиле су дезинфекцију на поплављеним подручјима.

Дезинфекција је јуче извршена у 199 домаћинстава и правних субјеката. До јуче је извршена дезинфекција укупно 10.062 домаћинства која су била под водом током мајских поплава.

У колективним центрима борави укупно 110 особа. У току јучерашњег дана у мјесним заједницама Бродац, Остојићево, Трњаци, Батковић и Дворови подијељено је 3.230 сјеменских јединица кукуруза.

Коментари / 0

Оставите коментар