Epidemiološka situacija u Semberiji još nestabilna

Stanje na području Grada Bijeljina se normalizuje, uključujući i postepenu stabilizaciju na poplavljenim područjima uz rijeku Savu.

Republika Srpska 08.06.2014 | 12:47
Epidemiološka situacija u Semberiji još nestabilna

Higijenska situacija je zadovoljavajuća, a kako tvrde u bijeljinskom Štabu za vanredne situacije, epidemiološka situacija u pogledu crijevnih zaraznih bolesti na saniranom području je nesigurna s tendencijom stabilizacije, a na poplavljenom području je i dalje nesigurna.

I dalje je na snazi Odluka o prestanku važenja Odluke o proglašenju vanredne situacije na dijelu područja Grada Bijeljina, osim za područja naseljenih mjesta Amajlije, Popovi, Dvorovi, Novi Dvorovi,
Dijelovi, Dazdarevo, Kriva Bara, Triješnica, Trnjaci, Ostojićevo, Batković, Balatun, Velino Selo, Jelaz, Brodac, Velika Obarska, Vršani i Novi.

Tokom jučerašnjeg danas su nastavljeni radovi na sanaciji Drinskog nasipa i kanala Drina-Glogovac.

Vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina prethodnog dana su bili angažovani na poslovima
ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata, naselja i ulica, a nastavljeno je i odvoženje čvrstog i kabastog otpada. 

U toku jučerašnjeg dana, odvezeno je oko 300 tona čvrstog i kabastog otpada. Ekipe Doma zdravlja i čete Oružanih snaga BiH vršile su dezinfekciju na poplavljenim područjima.

Dezinfekcija je juče izvršena u 199 domaćinstava i pravnih subjekata. Do juče je izvršena dezinfekcija ukupno 10.062 domaćinstva koja su bila pod vodom tokom majskih poplava.

U kolektivnim centrima boravi ukupno 110 osoba. U toku jučerašnjeg dana u mjesnim zajednicama Brodac, Ostojićevo, Trnjaci, Batković i Dvorovi podijeljeno je 3.230 sjemenskih jedinica kukuruza.

Komentari / 0

Ostavite komentar