Брчко: Сутра авионско запрашивање комараца

У сарадњи са Заводом за јавно здравље Републике Хрватске, а у оквиру акције заједничке авио
дезинсекције (третмана комараца), Републике Хрватске, Републике Србије и БиХ, у понедјељак, 9. јуна, у касним поподневнима сатима, требало би да буде извршено авио третирање комараца на територији Брчко Дистрикта БиХ инсектицидом "неопитроид премиум".

Босна и Херцеговина 08.06.2014 | 12:28
Брчко: Сутра авионско запрашивање комараца

Како је саопштено из Одјељења за здравство и остале услуге Владе Брчко Дистрикта БиХ, током запрашивања свим особама, а нарочитио особама са хроничним респираторним болестима и тегобама дисања препоручује се што мање излагање утицају ових средстава, те да током запрашивања што мање времена проводе на отвореном.  

Такође, од директног утицаја средства које ће се распршивати авионом потребно је склонити или заштити храну која се налази на отвореном. Пчеле и све остале домаће животиње такође је потребно склонити или заштити. Сву храну, воће и поврће које неће бити могуће заштити приликом запрашивања потребно је добро опрати прије употребе како би се избјегли могући нежељени утицаји средства којим ће се третирати комарци, наводи се у саопштењу.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xy

08.06.2014 12:52

А остатак земље? Цекају да се пренесу све заразе па да их онда убијају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

прике

08.06.2014 14:14

Кад цете запрасивати УГЉЕВИК?

ОДГОВОРИТЕ
Name

кок

08.06.2014 20:31

Нас неморате запрасиват или како ви казете третирати нас не третира нико,ни бог нас не мозе запрасити!? Поздрав из Бијељине

ОДГОВОРИТЕ
Name

рањаш

08.06.2014 21:36

Јел има неки шиптарбид да и ја идем на изборе да запрашим оног тачија

ОДГОВОРИТЕ