Brčko: Sutra avionsko zaprašivanje komaraca

U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Republike Hrvatske, a u okviru akcije zajedničke avio
dezinsekcije (tretmana komaraca), Republike Hrvatske, Republike Srbije i BiH, u ponedjeljak, 9. juna, u kasnim popodnevnima satima, trebalo bi da bude izvršeno avio tretiranje komaraca na teritoriji Brčko Distrikta BiH insekticidom "neopitroid premium".

Bosna i Hercegovina 08.06.2014 | 12:28
Brčko: Sutra avionsko zaprašivanje komaraca

Kako je saopšteno iz Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko Distrikta BiH, tokom zaprašivanja svim osobama, a naročitio osobama sa hroničnim respiratornim bolestima i tegobama disanja preporučuje se što manje izlaganje uticaju ovih sredstava, te da tokom zaprašivanja što manje vremena provode na otvorenom.  

Takođe, od direktnog uticaja sredstva koje će se raspršivati avionom potrebno je skloniti ili zaštiti hranu koja se nalazi na otvorenom. Pčele i sve ostale domaće životinje takođe je potrebno skloniti ili zaštiti. Svu hranu, voće i povrće koje neće biti moguće zaštiti prilikom zaprašivanja potrebno je dobro oprati prije upotrebe kako bi se izbjegli mogući neželjeni uticaji sredstva kojim će se tretirati komarci, navodi se u saopštenju.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xy

08.06.2014 12:52

A ostatak zemlje? Cekaju da se prenesu sve zaraze pa da ih onda ubijaju!

ODGOVORITE
Name

prike

08.06.2014 14:14

Kad cete zaprasivati UGLJEVIK?

ODGOVORITE
Name

kok

08.06.2014 20:31

Nas nemorate zaprasivat ili kako vi kazete tretirati nas ne tretira niko,ni bog nas ne moze zaprasiti!? Pozdrav iz Bijeljine

ODGOVORITE
Name

ranjaš

08.06.2014 21:36

Jel ima neki šiptarbid da i ja idem na izbore da zaprašim onog tačija

ODGOVORITE