Пријети ли нам вирус западног Нила?

У барама и поред ријека комарци се муњевито размножавају. Послије поплава многа дворишта у Семберији личе на мочваре, што је довело до велике најезде ових инсеката. 

Република Српска 07.06.2014 | 22:10
Пријети ли нам вирус западног Нила?

Двогоидишњег Константина комарац је током ноћи ујео изнад ока. Дјечаку је око потпуно затворено, а љекари кажу да осим хладних облога нема другог лијека док се оток сам не повуче.

Комарци су преносиоци многих заразнох болести. У региону је прошле године владала  епидемија западног Нила.

Из бијељинске градске управе најављују да је постигнут договор са Институтом за заштиту здравља и уз одобрење ресорног министра запрашивање ће почети у понедјељак.

Епидемиолози упозоравају да је поред дезинсекције битно и да свако од нас да свој допринос у заштити од комараца.

Најједноставније је да се на врата и прозоре стављају мрежице, посебно је важно поставити их изнад дјечијих креветаца.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тузлак

08.06.2014 04:55

Тузлански кантон нисмо могли попрскати због како кажу близине ентитетске границе, јер РС не користи инсекцитид кји користи цијела Европа за уништавање комараца. Чека се размножавање тиграстих комараца који требају докусурити опљачкани, понижени и глупи народ који умјесто памети изабраше пијачаре на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комарац

08.06.2014 07:15

бијељина је стварно неажурна сваке године са комарцима и пршће их са возила половично и сваке две три године а не из авиона сваког пролећа као сав нормалан свет прича о томе да није здраво из авиона неоснована је јер нас запрашују путнички авиони непрестано ово са комарцима дај боже да га буде јер се умешала политика те нема пара те нема течности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

10.06.2014 09:47

Пријети нама у бих Јос гори Вирус!! Етиопијске глади!!!!

ОДГОВОРИТЕ