Prijeti li nam virus zapadnog Nila?

U barama i pored rijeka komarci se munjevito razmnožavaju. Poslije poplava mnoga dvorišta u Semberiji liče na močvare, što je dovelo do velike najezde ovih insekata. 

Republika Srpska 07.06.2014 | 22:10
Prijeti li nam virus zapadnog Nila?

Dvogoidišnjeg Konstantina komarac je tokom noći ujeo iznad oka. Dječaku je oko potpuno zatvoreno, a ljekari kažu da osim hladnih obloga nema drugog lijeka dok se otok sam ne povuče.

Komarci su prenosioci mnogih zaraznoh bolesti. U regionu je prošle godine vladala  epidemija zapadnog Nila.

Iz bijeljinske gradske uprave najavljuju da je postignut dogovor sa Institutom za zaštitu zdravlja i uz odobrenje resornog ministra zaprašivanje će početi u ponedjeljak.

Epidemiolozi upozoravaju da je pored dezinsekcije bitno i da svako od nas da svoj doprinos u zaštiti od komaraca.

Najjednostavnije je da se na vrata i prozore stavljaju mrežice, posebno je važno postaviti ih iznad dječijih krevetaca.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tuzlak

08.06.2014 04:55

Tuzlanski kanton nismo mogli poprskati zbog kako kažu blizine entitetske granice, jer RS ne koristi insekcitid kji koristi cijela Evropa za uništavanje komaraca. Čeka se razmnožavanje tigrastih komaraca koji trebaju dokusuriti opljačkani, poniženi i glupi narod koji umjesto pameti izabraše pijačare na vlast.

ODGOVORITE
Name

komarac

08.06.2014 07:15

bijeljina je stvarno neažurna svake godine sa komarcima i pršće ih sa vozila polovično i svake dve tri godine a ne iz aviona svakog proleća kao sav normalan svet priča o tome da nije zdravo iz aviona neosnovana je jer nas zaprašuju putnički avioni neprestano ovo sa komarcima daj bože da ga bude jer se umešala politika te nema para te nema tečnosti

ODGOVORITE
Name

Roki

10.06.2014 09:47

Prijeti nama u bih Jos gori Virus!! Etiopijske gladi!!!!

ODGOVORITE