Још дуго без моста у Крепшићу

 

Поплава је срушила мост на каналу у насељу Крепшић код Брчког, на дионици магистралног пута Бијељина – Бања Лука, а саобраћај је од 16. маја преусмјерен преко Тржнице „Аризона“.

Република Српска 07.06.2014 | 14:37
Још дуго без моста у Крепшићу

 

Дионицу магистрале о којој је ријеч одржава предузеће „Бијељина-путеви“ гдје се, речено је у Влади дистрикта, припрема привремено техничко рјешење за  премошћење магистрале.

Иако је мост на каналу у селу Крепшић изграђен након поплава 2010. године када је стару дрвену конструкцију замијенио бетон, овај невелики, али изузетно важан објекат на путној комуникацији која је и најважнији магистрални правац у Републици Српској, срушен је с првим великим плавним таласом 16/17. мај, а затим у налету воде и потпуно разорен.

Због ширине пукотине одустало се од постављања понтонског моста који су као привремено рјешење понудиле оружане снаге. У чекању да струка одлучи шта чинити, радници Бијељина путева санирају оштећени коловоз, а за срушени мост  припрема се, потврђено је у Влади дистрикта, такође привремено техничко рјешење.

‘’Покушаћемо у неколико наредних дана направити техничко рјешење за нужни пролаз на том дијелу како би се почело са изградњом новог моста. Вријеме изградње новог моста зависи од стручних анализа и припреме техничке документације. То се у сваком случају не може урадити за само неколико дана’’, рекао је градоначелник Брчко дистрикта Анто Домић.

Импровизовани мост ће омогућити проток путничког саобраћаја док ће теретна возила и даље бити усмјерена на 30-ак километара обиласка, све до новог моста који ипак није реално очекивати прије краја грађевинске сезоне.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миско

07.06.2014 13:33

Кад се брдо одронуло у Аустрији(Фелбертауерн) за мјеаец дана људи су направили 4 км новог пута по планинама а ви немозете до краја сезоне 40 метара пута у равници . Напустите радна мјеста и уступите их струцни и младим људима господо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

07.06.2014 17:03

Е баш тако као сто је миско написао и још нек сви иду да овце цувају.

ОДГОВОРИТЕ